Site icon Santonews

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

 

“Με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση, που γίνεται για το θέμα της εξεύρεσης στέγης για το προσωπικό του Νοσοκομείου, θα θέλαμε σαν Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, να διατυπώσουμε τις εξής σκέψεις:

Τα ξενοδοχεία, δημιουργήθηκαν, ακριβώς για ολιγόχρονη παραμονή επισκεπτών. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, δεν μπορούν να καλύψουν τη μακροχρόνια διαβίωση ενός ενοίκου για προφανείς λόγους.

Οι ξενοδόχοι του νησιού, παρείχαν πάντοτε ΔΩΡΕΑΝ βραχυχρόνια διαμονή σε γιατρούς, καλλιτέχνες, τεχνικούς, επιστήμονες, πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, βοηθώντας το νησί.

Είναι πρόθυμοι να το πράξουν, πάλι και όποτε τους ζητηθεί.

Το ζήτημα της στέγασης του Νοσοκομειακού προσωπικού όμως, είναι σύνθετο και δυστυχώς τίθεται αποσπασματικά. Η βούλησή μας να συμβάλλουμε, προϋποθέτει κάποια μικρά δεδομένα όπως:

Να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των εχόντων ανάγκη από προσωρινή στέγαση.

Τις ειδικές ανάγκες (μέλη οικογένειας κ.τ.λ).

Ένα κατ’ εκτίμηση χρόνο διαμονής.

Επειδή λοιπόν το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με συλλογιστικές του τύπου: “ας δώσει κάθε ξενοδόχος ένα δωμάτιο”, μια λογική λύση, είναι η ακόλουθη:

Αφού εντοπιστούν οι ακριβείς ανάγκες (αριθμός, χρόνος, μέλη οικογενειών και άλλα) να κινηθούν οι αρμόδιοι προς την ενοικίαση κάποιου διαθέσιμου συγκροτήματος και εμείς από την πλευρά μας:

Θα παροτρύνουμε τους ιδιοκτήτες να χαμηλώσουν αισθητά τις τιμές ενοικίασης.

Αφού εξαντληθεί το ποσό που προσφέρει το Ίδρυμα “Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού”, οι ξενοδόχοι, μαζί με τους άλλους επιχειρηματίες του νησιού, να καλύψουν αναλογικά το ποσό που τυχόν θα λείπει.

Αλλιώς, πολύ φοβόμαστε , ότι και οι φιλοξενούμενοι θα αισθάνονται σαν παρείσακτοι και επαίτες και οι ξενοδόχοι θα νιώθουν αδικημένοι επειδή κάποιοι μπερδεύουν την ξενοδοχειακή στέγη με την κατοικία. Και φυσικά ο τελικός στόχος δεν θα επιτευχθεί.

Θεωρούμε δε, πως ο τελικός στόχος, δεν είναι προσωρινές διαμονές σε καταλύματα, αλλά εξεύρεση επαρκών, φτηνών και αξιοπρεπών κατοικιών με μακροχρόνιες μισθώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι ξενοδόχοι λέμε ΝΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ και ακόμα περισσότερο.

Για Την Ένωση Ξενοδόχων

Το ΔΣ

Exit mobile version