Η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ

ΑΙΤΙΑ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

ELME THIRAS“Έχουμε γίνει μάρτυρες, τον τελευταίο καιρό, μιας οργανωμένης προσπάθειας εκφοβισμού μαθητών και καθηγητών. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η καταστολή των μαθητικών καταλήψεων με την εμπλοκή των διωκτικών αρχών (αστυνομίας και εισαγγελίας).

Η ΕΛΜΕ Θήρας καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοβουλία της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Θήρας κ. Μανωλάκη να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών και τη λήξη της κατάληψης του ΕΠΑΛ Θήρας.

Φαίνεται ότι απόψεις για την αναγκαιότητα «φασιστοποίησης» της εξουσίας όπως διατυπώθηκαν από τον τέως αντιπρύτανη κ. Τζιφόπουλο, βρίσκουν μιμητές. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιου τύπου ενέργειες και αντιλήψεις.

Τα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας είναι τεράστια και οξυμένα. Οι καταλήψεις, μάλλον, είναι ο τρόπος που βρήκαν οι μαθητές για ν’ αντιδράσουν στη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Και η αντιμετώπιση των καταλήψεων με εισαγγελείς και αστυνομία είναι και επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς είμαστε στην ίδια πλευρά. Ο αγώνας για δημόσια σχολεία που παρέχουν δωρεάν πολύπλευρη και ποιοτική παιδεία σε όλους είναι κοινός.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος    Ανθή Πατραμάνη

Η Γενική Γραμματέας  Αυγή Κομματά

Ε.Λ.Μ.Ε Επαρχίας ΘΗΡΑΣ

www.elmethiras.blogspot.gr – email: elmethiras@gmail.com

Τηλ:  22860-23920