ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

  ktel_ekpedeftiki

  “Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τείνει να μετατραπεί σε κρίση αξιών και να χαθεί εντελώς η έννοια του ανθρώπινου χαρακτήρα που πάντα ήταν κύριο χαρακτηριστικό μας, εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανούς αυτούς τους πυλώνες μέσω της εκπαίδευσης και της παιδείας στους μαθητές και στις μαθήτριες της νήσου Θήρας.

Με αυτή την αφόρμηση θέλουμε, να θίξουμε το ζήτημα της μετακίνησης των εκπαιδευτικών στο νησί της Θήρας όπου σε καθημερινή βάση υπάρχουν εκπαιδευτικοί (μικρός αριθμός) που λόγω της μη διάθεσης μεταφορικού μέσου, χρησιμοποιούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για να μεταβούν στη σχολική μονάδα που υπηρετούν. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, υποχρεώνονται να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου εξ ολοκλήρου, χωρίς καμία απολύτως ελάφρυνση.

Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση όλων των φορέων του νησιού να συμβάλλουν ώστε όσοι εκπαιδευτικοί μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε να τους παραχωρηθεί κάποια κάρτα ελεύθερης μετακίνησης αποκλειστικά και μόνο από την οικία τους προς τη σχολική μονάδα τους και το αντίστροφο, είτε να υπάρξει κάποια μειωμένη τιμή στο αντίτιμο του εισιτηρίου τους.
Δε νοείται εκπαιδευτικός που υπηρετεί στη νησιωτική Ελλάδα, με όλες τις επιβαρύνσεις στις οποίες υπόκειται, να υποχρεούται να καταβάλει καθημερινώς χρήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να μεταβεί στο σχολείο του και να ασκήσει το διδακτικό και κοινωνικό του έργο. Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να δώσετε βάση στο αίτημά μας και να δοθεί άμεσα μία λύση ρυθμίζοντας όλους τους σκοπέλους που αφορούν νομικά και γραφειοκρατικά ζητήματα εξετάζοντας κατ’ ουσία το σοβαρό αυτό θέμα και όχι επιδερμικά”.

http://spethiras.blogspot.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *