Η Ε.Ε ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ

Eίναι άγνωστο ακόμα αν η Κομισιόν θα προτείνει και την υποχρεωτική χρήση λαδιού « από σφραγισμένο φιαλίδιο μιας χρήσης» και στις βαφτίσεις. .

Eίναι άγνωστο ακόμα αν η Κομισιόν θα προτείνει  την υποχρεωτική χρήση λαδιού « από σφραγισμένο φιαλίδιο μιας χρήσης» και στις βαφτίσεις. .

 

Η Ε.Ε ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ

  Να εξορίσει το χύμα ελαιόλαδο από  τα τραπέζια των εστιατορίων, επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα (in.gr) τα μέτρα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και απαγορεύουν το σερβίρισμα σε εστιατόρια από μπολάκια ή φιαλίδια που δεν είναι σφραγισμένα και μπορούν να ξαναγεμιστούν. Το σερβίρισμα θα πρέπει να γίνεται σε σφραγισμένα δοχεία, με αναγεγραμμένα τα στοιχεία του ελαιολάδου,  τα οποία θα πετιούνται όταν αδειάζουν.

  Ο γεγονός σχολίασε η βρετανίδα Ευρωβουλευτής του Συντηρητικού κόμματος κ. Μαριαν Γιανακουδάκη (είναι Κυπριακής καταγωγής, παντρεμένη με τον Κρητικής καταγωγής, Ζαχαρία Γιαννακουδάκη)η οποία δήλωσε, σύμφωνα με «Τα Νέα»: «Εάν η ΕΕ διοικείτο λογικά και όπως έπρεπε, ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο εναντίον της. Όταν φτιάχνουν τέτοια τρελά πράγματα, δικαιολογημένα και αμφισβητείται η νομιμοποίηση και η ορθή κρίση τους».

Τα θρυλικά «στραβά αγγούρια»

To 2009, την μήνιν της Comission, είχαν επισύρει τα στραβά αγγούρια.

To 2009, την μήνιν της Comission, είχαν επισύρει τα στραβά αγγούρια.

  Αλλά και η Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung χαρακτήρισε την απόφαση ως την «πιο περίεργη, μετά το θρυλικό διάταγμα για τα στραβά αγγούρια». Τα «στραβά αγγούρια», αναφέρονται σε απόφαση της Κομισιόν να απαγορευθεί η πώληση φρούτων και λαχανικών που φέρουν δυσμορφίες η οποία ευτυχώς ανετράπη από το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας, χωρίς όμως να γλιτώσει την αρμόδια επιτροπή από τη χλεύη των καταναλωτών και τα σκωπτικά σχόλια των Μέσων Ενημέρωσης.

  Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η απόφαση για το ελαιόλαδο, ελήφθη με την ψήφο των 15 από τις 27 χώρες, αλλά είναι άγνωστο αν η Κομισιόν θα προτείνει και την υποχρεωτική χρήση λαδιού « από σφραγισμένο φιαλίδιο μιας χρήσης» και στις βαφτίσεις.