Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

 

 

 

Το Σωματείο Νότιας σαντορίνης, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σοβαρότητά του.

“Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη στο νησί μας. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία του ιδίου, Αντιδημάρχων, του Δημάρχου της Ανάφης, του Προέδρου του Εμπορικού συλλόγου, του Προέδρου της Ατλαντίδας, εκπροσώπου της ένωσης ξενοδόχων, εκπρόσωπου από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας, εκπρόσωπου της «Διεθνής δράση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Σαντορίνης» και τέλος την αντιπρόεδρο του Σωματείου μας κ. Σιγάλα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς το θέμα της Βλυχάδας, θέματα από αφορούν το Φ.Π.Α., την κρουαζιέρα, γενικότερα θέματα του τουρισμού, το θέμα του νέου δρόμου Οίας-Αεροδρομίου και τέλος εκπαιδευτικά θέματα και θέματα χρηματοδότησης.

Το απόγευμα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και την Έπαρχο μας. Μετά την αρχική τοποθέτηση του κ. Χατζημάρκου, έλαβε το λόγο ή γραμματέας του σωματείου μας κ. Νομικού Γεωργία εκπροσωπώντας εμάς αλλά και τους άλλους 7 φορείς που συνυπέγραψαν μαζί μας το κοινό δελτίο τύπου για τη Βλυχάδα. Ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εγκληματική παρέμβαση στα πρανή της Βλυχάδας, ζητήσαμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν θέση στο θέμα και ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη να τοποθετηθεί πολιτικά στο ζήτημα αλλά και να υποστηρίξει έμπρακτα με τις δυνάμεις του τον αγώνα μας για την προστασία της περιοχής.

Ενθουσιαστήκαμε με τη θετική στάση του Περιφερειάρχη ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό μας, ήταν απόλυτα ενήμερος για τον ξεσηκωμό του κόσμου και η Περιφέρεια είχε ήδη προβεί μετά από ενημέρωση της Έπαρχου μας, στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση και επίλυση του προβλήματος.

Μια πιθανότητα που πρότεινε ο Περιφερειάρχης ήταν να δοθεί μια οριστική λύση μη αναστρέψιμη από κανέναν παράγοντα. Αναφέρθηκε να οριστεί η Βλυχάδα ως προστατευόμενο τοπίο ή κάτι άλλο ανάλογα με τις δυνατότητες που δίνουν οι νόμοι που ισχύουν. Συμφωνήσαμε δε από κοινού να είμαστε σε αγαστή συνεργασία μαζί του για να βρούμε το νομικό πλαίσιο και τον τρόπο που μπορεί αυτό να γίνει.

Αξιοσημείωτο στο λόγο του Περιφερειάρχη ήταν η προτροπή σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να συνεργάζονται καλύτερα για την παραγωγή έργου αφήνοντας εκτός τις αντιπαλότητες που δεν ωφελούν το νησί. Θετικά κρίνουμε ότι όσα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου πήραν θέση είχαν θετική στάση στην προστασία της Βλυχάδας. Ελπίζουμε και σε ενδεχόμενη μελλοντική συζήτηση να τοποθετηθούν θετικά στο ζήτημα, βοηθώντας να επιλυθεί. Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε και αυτός θετικά στην προστασία της συνολικής περιοχής, υπενθυμίζοντας ότι πριν ορισμένα χρόνια που συζητήθηκε πάλι το θέμα με αφορμή την έκδοση προεδρικού διατάγματος, η αρχική του εισήγηση ήταν να προστατευτεί η περιοχή ως αδόμητη σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρα από τον αιγιαλό, εισήγηση η οποία μετά από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε, κατέληξε να ψηφιστεί στα 200 μέτρα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι το σωματείο μας δεν λειτουργεί επιλεκτικά και ευκαιριακά σε κανένα θέμα. Είμαστε υπέρ της προστασίας του νησιού από την παράνομη δόμηση από άκρη σε άκρη. Η σωστή ανάπτυξη του τόπου μας, είναι για εμάς πρωτεύον θέμα. Το θέμα της Βλυχάδας μας απασχόλησε και στο παρελθόν το 2012, όταν στη έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε τότε την 23η Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία και η συντριπτική πλειοψηφία 171 υπέρ και 8 κατά των μελών μας, αποφάσισαν την προστασία της περιοχής από την δόμηση. Αυτή δε η Γενική Συνέλευση είχε καλυφθεί τηλεοπτικά από τον τοπικό σταθμό με την παρουσία του δημοσιογράφου κ. Μυτιληναίου Παναγιώτη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *