“Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

 

“Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στέλνει μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις εργαζόμενες, στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου.

Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες για ίση αμοιβή των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες οι γυναίκες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όλων όσων κατέχουν εξουσία στη χώρα μας και συμφωνούν με αυτή την πολιτική (κυβέρνηση περιφέρειες, δήμοι). Νέες γυναίκες, συναγωνίστριες Να μη συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα της γυναικείας ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα. Να μην αποδεχτούμε η μία πτυχή της ζωής μας (μητρότητα) να έρχεται σε αντίθεση με την άλλη (εργασία), εφόσον μπορούν να συνδυαστούν και να συνυπάρξουν.

Να μη συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα της εργοδοσίας και του κράτους που μας εκβιάζουν να μην κάνουμε οικογένεια και παιδιά γιατί η μητρότητα αποτελεί κόστος γι αυτούς. Διεθνείς επιχειρηματικοί κολοσσοί (Apple και Facebook) προωθούν την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζομένων γυναικών για να αποφασίζουν επί της ουσίας αυτοί αν και πότε θα γίνουν μητέρες. Οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις δεν προσλαμβάνουν ή απολύουν γυναίκες με παιδιά και οικογένεια και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του γυναικείου οργανισμού.

Η διέξοδος για μας τις γυναίκες βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα σωματεία και τους συλλόγους μας και να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *