“Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΟΥ” ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

gt2“Κινηματογράφηση Σουηδικής Εκπαιδευτικής Εκπομπής στη Σαντορίνη

Η βραβευμένη παιδική-νεανική σειρά «Geografens Testamente» (η διαθήκη του Γεωγράφου) του κρατικού σουηδικού τηλεοπτικού σταθμού SVTE3 βρίσκεται στη Σαντορίνη από σήμερα και μέχρι το Σάββατο 02/04 για τα γυρίσματα της εκπομπής.

H σειρά «Geografens Testamente» απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και χρησιμοποιείται από τα σουηδικά σχολεία κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της γεωγραφίας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο για την Ελλάδα θα απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών και θα έχει ως θέμα τον ελληνικό πολιτισμό και γεωγραφία. Σε κάθε επεισόδιο οι πρωταγωνιστές ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν πόλεις, χωριά, κρυφά μονοπάτια, ορεινά τοπία κλπ, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν την κουλτούρα και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. Η εκπομπή είναι δομημένη με τρόπο ώστε να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών – θεατών, κυρίως παρουσιάζοντας το ταξίδι των πρωταγωνιστών σαν ένα κυνήγι θησαυρού, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το παρόν, το παρελθόν και την ιστορία του κάθε τόπου.

Η επόμενη σαιζόν, η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2017, θα είναι αφιερωμένη στην Ευρώπη και το ταξίδι – αναζήτηση των πρωταγωνιστών θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί για τα γυρίσματα στην Ελλάδα είναι η Αθήνα (Πλάκα, Ακρόπολη και η Εθνική Βιβλιοθήκη), η Σαντορίνη και τα Μετέωρα.

Ο Δήμος Θήρας πάντα ενθαρρύνει και βοηθάει ενέργειες που έχουν στόχο την προώθηση και προβολή της Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο. Το 6μελες συνεργείο της εκπομπής φιλοξενείται δωρεάν από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *