Site icon Santonews

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΣΤΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

“Συναδέλφισσες – οι,

Η Διοίκηση του Συνδικάτου εύχεται στους εργαζόμενους του κλάδου Καλή Αγωνιστική Χρονιά, Χρόνια Πολλά με Υγεία .

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Τι είναι το δικαίωμα επαναπρόσληψης;

Οι εποχικοί εργαζόμενοι/ες που εργάστηκαν τη σεζόν 2022 έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτησή τους την επαναπρόσληψή τους στην ίδια επιχείρηση, με τους ίδιους όρους, τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο εργοδότης αντίστοιχα είναι υποχρεωμένος να τους προσλάβει, διαφορετικά οφείλει είτε αποζημίωση απόλυσης (αν απαντήσει αρνητικά), είτε μισθούς υπερημερίας, δηλαδή να τους πληρώνει κανονικά κι ας μην εργάζονται (αν δεν απαντήσει καθόλου).

Ποιους αφορά το δικαίωμα επαναπρόσληψης;

Πως ασκείται το δικαίωμα επαναπρόσληψης;

Σύμφωνα με την νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις για να είναι έγκυρη και υποχρεωτική από τον εργοδότη, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου, όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν την περσινή σεζόν ως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, εργαζόμενοι στον επισιτισμό (εστιατόρια, ψητοπωλεία, cattering, μπαρ, καφέ, κυλικεία, νυχτερινά κέντρα κλπ) να επικοινωνήσουν με το σωματείο στα τηλέφωνα (6946382403, 6982857807, 6980300150, syndikatotourismouthiras@gmail.com)

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνάδελφους ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης επαναπρόσληψης είναι 30/01/2023.

Το 2023 να δοθεί μια πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους για την καινούρια χρονιά που ξεκίνησε. Συλλογικά μαζί με το Σωματείο να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ! ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!”. 

Exit mobile version