Η ΑΡΧH ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΤΗΛΑΡΙΑ.

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

darzentas_g
«ούτε εμπλιά γης χωρίς άουστρα»

 

 

Ξεκινώντας την περιγραφή μου, το τι βλέπω κάθε μέρα στην εξέλιξη της καλλιέργειας των αμπελιών δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο ούτε να αφήσει κανένα να πιστεύει ότι η διαμαρτυρία της αμπελιάς για την κακοποίηση της θα είναι σύντομη και δεδομένη. Γιατί;;;.

 
Γιατί απλά υποφέρει, υποφέρει ,υποφέρει από ανθρώπους που δεν έμαθα και δεν θα μάθουν ποτέ πως τυλίγουν και πως κλαδεύουν τις αμπελιές . Θα μου πει πάλι ο γέροντας ότι είμαι ιδιότροπος και… και … και … Όχι είμαι και θα παραμείνω λάτρης της σωστής και αρμόζουσας καλλιέργειας της σαντορινιάς αμπελιάς και της πρέπουσας φροντίδας του σαντορινιού αμπελώνα.

AMPELIA_1
Γυρνοβολώντας όπως λέει ο παππούς και παρατηρώντας ,βλέπεις σε ορισμένα αμπέλια να μην υπάρχει ούτε εμπλιά γης χωρίς άουστρα , ένα φυτό πού πραγματικά δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της κληματαριάς .Επιθυμώ από καρδιάς κάτι να γίνει ,δεν ξέρω τι. Δεν είμαι ειδήμων και αρμόδιος, απλά γεννήθηκα ,μεγάλωσα, ανατράφηκα μέσα σε αυτά ,έζησε όλη η οικογένεια μου από τα λιγοστά σταφύλια το κριθάρι , την ντομάτα , και ότι άλλο έβγαζε αυτή η μοναδική πατρίδα. Βέβαια υπάρχουν και αμπέλια που χαίρεσαι να τα βλέπεις… τα χαϊδεύουν, τα πονούν , τα καλλιεργούν σωστά , και πολλά μπράβο πολλά .

ampelia asprews petres 006
Τα χειρότερο όλων μα το χειρότερο είναι το βάψιμο της μαύρης πέτρας , αυτό το ανοσιούργημα που , ποιος ,πότε ,πού και γιατί;;. Γίνεται για το ράντισμα των αμπελιών …εάν είναι δυνατόν!. Τσάπα δεν υπάρχει;. Δεν επιδιώκω τίποτα μα τίποτα, επίσης δεν θέλω ανούσιο διάλογο, θέλω, επιθυμώ και κρίνεται απαραίτητο κάτι να δημιουργηθεί κάτι να γίνει ,υπάρχουν αρμόδιοι αξιόλογοι πολλοί που επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν για το καλό του αμπελώνα και του εθνικού μας προϊόντος.

 
Γρηγορείτε για να προκάνομε για το καλό όλων μας ..
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ το 2016 και ευλογημένο να είναι .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *