«ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ»

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ BBC

BBC_SANTORINIΣτη Σαντορίνη είναι αφιερωμένο το εβδομαδιαίο φωτογραφικό λεύκωμα του BBC που φιλοξενεί μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών του νησιού. Το υπογράφει η Amanda Ruggeri και ο τίτλος του είναι «Οι πολλές αποχρώσεις της Σαντορίνης» ( The many Shades of Santorini- έμμεση αναφορά ίσως, στη μοσχοπουλημένη σαχλαμάρα Fifty Shades of Grey).
«Ακόμη και με την πρώτη ματιά, είναι σαφές ότι η Σαντορίνη είναι διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο νησί στην Ελλάδα» γράφει η συντάκτρια για να προσθέσει: « είναι ηφαιστειογενές νησί και είναι ο χώρος ύπαρξης μιας παγκοσμίου φήμης καλντέρας που φτάνει τα 300 μέτρα βράχων που βυθίζονται στη θάλασσα. Ακριβώς όπως είναι σουρεαλιστικός ο κρατήρας, είναι και το ουράνιο τόξο των χρωμάτων της Σαντορίνης, που αποτελείται από στρώματα του ηφαιστειακού βράχου και του εδάφους, που κλιμακώνονται με φωτεινά χρώματα».
Στο επόμενο φωτογραφικό δείγμα υπάρχει το «ουράνιο τόξο των χρωμάτων» και ακολουθεί η δημιουργία της καλντέρας. Θέση στο αφιέρωμα όμως έχει και η «Αρχαία Γεωργία» και οι γεύσεις ενώ η μεθεπόμενη στο «καλειδοσκόπιο της χλωρίδας». Τα χρώματα των παραλιών βρίσκουν κι αυτά θέση στο αφιέρωμα που επισημαίνει ακόμα τις μοναδικές τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου (ειδικά τους Γαλάζιους Πιθήκους), την ανάπαυση στην προερχόμενη από πολύχρωμη λάβα άμμο, τις χρωματικές εκρήξεις των οικισμών και τα γεμάτα χρώμα πρανή.

http://www.bbc.com/travel/slideshow/20140827-the-many-shades-of-santorini