Site icon Santonews

“Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΥΒΛΑΚΕΡΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΤΟΥΣΗ

 

 

 

“Φθάνοντας ο επισκέπτης στο νησί , που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού στερεώματος , αναμένει , γνωρίζοντας ότι είναι ένας μικρός τόπος , τουλάχιςτον και κάποιες αξιοπρεπείς υποδομές.
Ας αφήσουμε το αεροδρόμιο , το λιμάνι και τους δρόμους , αφού κάποια στιγμή θα φθάσει στην κεντρική πλατεία του νησιού. Την πλατεία της πρωτεύουσας του φημισμένου νησιού της Σαντορίνης!
Αναμένει να δει μία “παγκοσμιοποιημένη” πλατεία , με εκφάνσεις ασιατικής αισθητικής ή μία όψη πλατείας , κυκλαδίτικης άποψης ;
Τεράστιες επιγραφές , στρίμωγμα από την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κυκλοφορία και επιχειρήσεις κυρίως ταχυφαγείων και τουριστικών ειδών ( οπτικά και εμπορεύματα λαϊκής κατανάλωσης – ασιατική αγορά ).
Τα τελευταία χρόνια , στο “αδελφό” νησί της Μυκόνου ,μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι παγκοσμίου εμβέλειας , εμφανίστηκαν για να επενδύσουν . Αρκετοί από αυτούς το κατόρθωσαν ( επώνυμα καταστήματα ρούχων , διάσημα εστιατόρια κλπ ) . Κάποιοι όμως συνάντησαν την άρνηση της τοπικής κοινωνίας . Ήταν οι γνωστές εταιρίες ταχυφαγείων Macdonalds και KFC , την λειτουργία των οποίων ο Δήμος Μυκονίων , θεώρησε ότι δεν συνάδει με την φυσιογνωμία του νησιού και στηριζόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα ,που απαγορεύει την λειτουργία ταχυφαγείων στον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου , τους έριξε “χυλόπιτα” .
Τι να κάνουν οι άμοιροι επιχειρηματίες , σκέφθηκαν που αλλού να πάνε , όπου όλοι χωράνε και ότι θέλει ο καθένας κάνει και ήρθαν στην Σαντορίνη !
Έτσι ας προσθέσουμε άλλο ένα ταχυφαγείο στην απέραντη “σουβλακερί” του νησιού !
Αλήθεια μήπως επειδή είμαστε καλοί στις φανφάρες , να διοργανώναμε μία για την μετονομασία της πλατείας των Φηρών ;
Πλατεία Εμποροπανήγυρης , ε ;”.

Γρηγόρης Μαντούσης

Exit mobile version