ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ , ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

“ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

 

 

 

“Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.), καταγγέλλει τον Δήμαρχο Σαντορίνης κ. Νικόλαο Ζώρζο γιατί παρά τις ρητές δεσμεύσεις του ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί το μέγα ζήτημα της στέγασης των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο μέτρο όσων και η πρόσφατη νομοθεσία προβλέπει (ν. 4483/2017), τόσο εκείνων που προσλήφθηκαν στην α’ φάση (5/9/2017) αλλά και όσων προσλήφθηκαν τη Δευτέρα 9/10/2017 και πρόκειται να τοποθετηθούν αυτές τις μέρες σε σχολεία του νησιού, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτε στην πράξη!

Αντιθέτως, με εκστρατείες του τύπου «υιοθετείστε έναν αναπληρωτή» και με ανακοινώσεις που διαβεβαίωναν ότι «οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί νοικοκυρεύτηκαν» (!!!), που απαξίωναν και ευτέλιζαν την παρουσία των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν στα σχολεία του νησιού για να υπηρετήσουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, κατάφερε (σε αντίθεση με την φιλότιμη προσπάθεια του Δημάρχου Μυκόνου) να καταστήσει το πρόβλημα που βίωσαν και βιώνουν οι συνάδελφοι ακόμη μεγαλύτερο.

Στις συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στην ηγεσία της ΟΛΜΕ -που ήρθε στη Σαντορίνη γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο- και στον ίδιο το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, διαβεβαίωνε ρητά και κατηγορηματικά ότι αφενός η τοπική αυτοδιοίκηση θα μεριμνήσει σχετικά με την εξεύρεση προσωρινών, αλλά αξιοπρεπών λύσεων και αφετέρου για την  ανάληψη πρωτοβουλιών για μια πιο σταθερή διαχείριση του προβλήματος μελλοντικά.

Για κανένα από τα δύο προαναφερόμενα δεν έχει υπάρξει έως τώρα θεσμική –εκ μέρους της δημοτικής αρχής- παρέμβαση. Απ’ ό,τι φαίνεται ούτε η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική δημοτική Αρχή!

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αλλά και μόνιμοι συνάδελφοι που υπηρετούν στη Σαντορίνη έχουν αφεθεί στην τύχη τους απέναντι στην αδηφάγα –λόγω της «επιθετικής» τουριστικής δραστηριότητας- αγορά όσον αφορά τη στέγαση, με υπέρογκα ενοίκια και με τον φόβο να βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο!

Η Π.Ε.Α.Δ. σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Θήρας και την ΟΛΜΕ θα συνεχίσουν να διεκδικούν το αυτονόητο, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαμονής για τους εκπαιδευτικούς!”.
Πηγή:http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/kataggelia-gia-ton-dimarho-santorinis-den-ehei-ginei-tipota-gia-ti-stegasi-ton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *