Site icon Santonews

Η ΑΝΑΦΗ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΝΗΣΙΑ

 

 

 

Τα ειδικά περιοδικά, που απευθύνονται στους λάτρεις της αναρρίχησης, έχουν από καιρό βάλει την  Ανάφη, στα πιο συναρπαστικά σημεία για να ασκήσουν αυτή τη δραστηριότητα. Δεν είναι άλλωστε, άσχετο το γεγονός πως ο βράχος του Κάλαμου, είναι ο δεύτερος ψηλότερος βράχος-μονόλιθος της Ευρώπης, μετά το Γιβραλτάρ. Πρόσφατα η ιστοσελίδα  travelgreece.news247.gr, δημοσίευσε μια λίστα με τα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά για αναρρίχηση. δημοσιεύει και μια εντυπωσιακή ανάρτηση, από την  ιστοσελίδα vertical.orientation του instagram και γράφει μεταξύ άλλων:

 

“… Στο νησί λοιπόν που φανέρωσε ο Απόλλωνας για να σωθούν οι Αργοναύτες, στέκει αγέρωχος ο Κάλαμος, «ένας από τους πιο τρομακτικούς βράχους στον κόσμο» σύμφωνα με τον Γάλλο βοτανολόγο Joseph Pitton de Tournefort, που επισκέφθηκε το νησί το 1700.

Ο Κάλαμος είναι ορατός από κάθε σημείο του νησιού. Αν δεν ανέβεις εκεί, δε φεύγεις από το νησί. Ο δεύτερος υψηλότερος μονόλιθος της Ευρώπης μετά το Γιβραλτάρ, φιλοξενεί στην κορυφή του το γραφικό μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το μοναστήρι χτίστηκε εκεί γιατί οι ντόπιοι βρήκαν μια εικόνα της Παναγίας. Αν πιστεύεις ή όχι, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή και φτάνοντας στην κορυφή θα νιώσεις ο ίδιος θεός. Στη βόρεια πλευρά του Καλάμου θα βρεις επίσης και το ενδιαφέρον σπήλαιο Δρακοντόσπηλο.

Η Ανάφη είναι ο προορισμός που κατ’ εξοχήν προσελκύει τον οδοιπόρους περιηγητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν άγνωστες πτυχές της αναφιώτικης υπαίθρου, μέσα από εκτεταμένο δίκτυο επιλεγμένων μονοπατιών συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων”.

 

 

Exit mobile version