Site icon Santonews

“Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙΑΣ

 

 

 

“Σε όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επισκευή του δρόμου στην περιοχή Ανάσταση στην Οία θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θήρας  αμέσως μετά την κατάρρευση του συγκεκριμένου δρόμου ξεκίνησαν τη διαδικασία σύνταξης μελέτης επισκευής και άρση της επικινδυνότητας. Τα πολλά προβλήματα όμως που υπάρχουν στην περιοχή λόγω των  ιδιοκτησιών και της σαθρότητας του εδάφους κατέστησαν πολύ δύσκολη τη μελέτη αυξάνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο αποκατάστασης του. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Θήρας προχώρησε στην τοποθέτηση ξύλινης γέφυρας ώστε να είναι  εφικτή  και ασφαλής η πρόσβαση στην περιοχή αυτή.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης έγινε απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, στις 17/01/2017 σε εργολάβο  για την  εκτέλεση του έργου, οι εργασίες  ξεκίνησαν 20/02/17 μετά από πολλά εμπόδια  και συνεχίστηκαν κανονικά  μέχρι τον Ιούνιο 2017, όπου ο εργολάβος διέκοψε τις εργασίες διότι δεν είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα εξαιτίας καθυστέρησης έγκρισης του εντάλματος πληρωμής.

Μετά από συνεχή επικοινωνία με το γραφείο του Επίτροπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Κυκλάδων ώστε να επισπευτεί η έγκριση του εντάλματος, ζητήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θήρας να αποστείλει συμπληρωματικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την διαδικασία του κατεπείγοντος για την απευθείας ανάθεσης του έργου.

Η ανταπόκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν  άμεση  καθώς συνέταξε συμπληρωματική τεχνική έκθεση, η οποία, μαζί με φωτογραφικό υλικό, εστάλη καταρχήν με email  στις 04/08/17 και εν συνεχεία υπηρεσιακά  στις 07/08/2017 με αρ. πρωτ.  9776.  Την Πέμπτη 10/08/2017 τηλεφωνικά είχαμε την διαβεβαίωση ότι το ένταλμα έχει εγκριθεί, το οποίο και παρελήφθη από τις υπηρεσίες του Δήμου Θήρας τη Δευτέρα 14/08/2017 ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη συνέχιση των εργασιών της αποκατάστασης.

Ποια ακριβώς είναι η συνεισφορά σας κ. Κίτσου;

Η σύνταξη της μελέτης; Η παρακολούθηση του έργου ή το ερώτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία; Υπονοεί ότι η Τεχνική Υπηρεσία ανευθύνως δεν έκανε τη δουλειά της και το επέβαλε εκείνη; Η διαδικασία και ο τρόπος που ήταν πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας δεν ήταν στην ορθή κατεύθυνση; Ας επιλέξει.

Εκ μέρους μας Θερμές Ευχαριστίες για την εξαίρετη συμβολή σας στη λύση του προβλήματος. Άλλωστε έχουμε γνωρίσει τον τρόπο που βοηθάτε. Είναι πράγματι ηχηρός.

Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Οίας και Τεχνικών Έργων

Γεώργιος Κυριαζής”.

Exit mobile version