Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ

ΓΡΑΜΜΑ, ΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

 

 

 

” Διαβάζοντας κατά καιρούς τα αποτελέσματα  των αιμοδοσιών , που διεξάγονται από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, σαν παλιός και όχι πλέον αιμοδότης , μου ήλθε στη σκέψη το εξής γεγονός. Το 1992  στα πλαίσια προληπτικής ιατρικής , που με πρωτοβουλία της η τότε Κοινότητα Καμαρίου  διεξήγε με τη Β΄παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός με Διευθυντή τον κ.Ιωάννη Πουλικάκο και παράλληλα  γινόταν και αιμοδοσία , προσήλθα και γω ως νέος τότε και ακμαίος για να αιμοδοτήσω και να ελεγχθώ παράλληλα από τους γιατρούς.

 

 

Στην πορεία με προσωπική επιστολή , ενημερώθηκα  για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχα και μέχρι τότε  δεν είχα εντοπίσει.

Έκανα  περαιτέρω  τον απαραίτητο έλεγχο  και  μου δόθηκε η κατάλληλη αγωγή.

 

 

Οδεύω προς το τέλος της 7ης δεκαετίας της ζωής μου  και είμαι με τη βοήθεια του Θεού ,πολύ καλά.

 

 

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να υπενθυμίσω στους αιμοδότες της σειράς μου πόσο τυχεροί είμαστε που γίναμε από τα πρώτα χρόνια ζωής της Τράπεζας Αίματος  μέλη της, αλλά και πόσοι από τους αιμοδότες  που αγνοούσαν κάποια προβλήματα , εντοπίστηκαν με την αιμοδοσία  και άμεσα λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Π.χ ακολούθησαν και άλλες  ιατρικές τότε έρευνες όπως για τον ιό της ηπατίτιδας από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Χατζηγιάννη και εάν θυμάμαι και καλά επίσης και  άλλες πρωτοβουλίες προληπτικής ιατρικής από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα , με  τον τότε Διευθυντή κ. Αδαμόπουλο. Αυτές τουλάχιστον εγώ θυμάμαι.

 

 

Έτσι λοιπόν  καλώ όλα τα νέα παιδιά να μην διστάζουν , να γίνουν αιμοδότες , να χαρίζουν ζωή και χαμόγελο σε όσους από τους συνανθρώπους μας , έχουν την ανάγκη τους.

Δεν θα το μετανιώσουν ποτέ . Θα αισθάνονται τέτοια ικανοποίηση , αφού με τα 10 λεπτά από το χρόνο τους , θα σώσουν έναν άνθρωπο.

 

Μερκούρης Γ. Νομικός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *