Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΗΡΑΣFINAL

 

 

 

“Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής!

Αντίθετα απ’ ότι πιστεύεται, οι εργαζόμενες γυναίκες στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο πάλευαν από πολύ νωρίς (και συνεχίζουν να παλεύουν) ενάντια στους εργοδότες, όχι μόνο στο πλευρό των εργατών αλλά και αυτόνομα.

Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Δεν είναι ένα μπουκέτο λουλούδια, ούτε ένα βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος… ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Σ’ ΕΝΑ ΑΙΣΟΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ. Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Το γυναικείο κίνημα είναι μέρος του εργατικού κινήματος:

«Να δέσουμε πρέπει του άντρα και της γυναίκας τη ζωή μ’ αυτή τη λέξη που μας ενώνει: ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» Μαγιακόφσκι

Με αφορμή την επέτειο της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, χαιρετίζουμε όλες τις συναδέλφισσες που κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες, που, κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια, διασχίζουν τη χώρα και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες (προσωπικές, οικογενειακές, οικονομικές…) εργάζονται για κάποιους μήνες μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν, για να ξαναμπούν στον ίδιο κύκλο την επόμενη χρονιά!

Σας καλούμε όλες, μόνιμες και αναπληρώτριες, να ενώσετε τις φωνές σας και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσετε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σας. Σας καλούμε να διδαχτείτε από την ιστορία του ριζοσπαστικού γυναικείου και του εργατικού κινήματος. Τίποτε δε χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και η γυναικεία ισοτιμία βήμα βήμα έτσι κατακτιέται!!

Εξαρτάται από τη δική σας θέληση και δράση, τη συμμετοχή σας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τη συμμετοχή όλων μας στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και στις ΕΛΜΕ, να βαδίσουμε αγωνιστικά σ΄ ένα μέλλον που η γυναίκα θα είναι απαλλαγμένη από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή-λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά, που και η εκπαιδευτικός θα είναι πραγματικά παιδαγωγός της νέας γενιάς!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
  • Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Άδεια μητρότητας για ένα χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυνατότητα να γίνει χρήση της και από τον πατέρα.
  • Εξίσωση των αδειών των αναπληρωτριών/τών με τις άδειες των μονίμων.
  • Πλήρη προστασία της μητέρας και του παιδιού και παροχή κάθε διευκόλυνσης για την ανατροφή του.
  • Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
  • Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
  • Ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας, με δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα και υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού. Επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με κρατικές και δωρεάν κατασκηνώσεις.

8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα!

08/03/2018

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *