Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

 

“Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Δεν είναι ένα μπουκέτο λουλούδια, ούτε ένα βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος… ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Σ’ ΕΝΑ ΑΙΣΟΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ. Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

 

 

110 χρόνια από τότε που η  Διεθνής Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, η επέτειος δεν έχει μόνο ιστορική σημασία. Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας εργασία με δικαιώματα τον προηγούμενο αιώνα, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών.

 

 

Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμα δικαιώματα όχι μόνο στην εργασία, αλλά σε κάθε πλευρά της ζωής τους.  Η μεγάλη παραγωγικότητα της εργασίας δίνει τη δυνατότητα εργασίας σ’ όλους και όλες για γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, για γενική αύξηση των μισθών, των κοινωνικών παροχών, του ελεύθερου χρόνου.

 

 

Σήμερα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες τις γυναίκες σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο αντικείμενο των σπουδών τους με δημόσια και δωρεάν επανειδίκευση, με σταθερό ωράριο εργασίας, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, αλλά και προστασία του γυναικείου οργανισμού  με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.  Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί σε όλες τις γυναίκες να έχουν ελεύθερο χρόνο για να συμμετέχουν και στην κοινωνική δράση, στα σωματεία τους, στις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, στους αγροτικούς συλλόγους, στους φοιτητικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών.

 

 

 

Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των κυβερνήσεων των κρατών- μελών, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ξεζουμίζουν όλους τους εργαζόμενους και ακόμα περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες και καθιστούν τη μητρότητα πεδίο κερδοφορίας και πανάκριβο εμπόρευμα, όπως και τον ελεύθερο χρόνο.

 

 

Δε συμβιβαζόμαστε με τις “ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα και στην ατελείωτη τρεχάλα.

 

 

Δε συμφιλιωνόμαστε με την εργασία χωρίς δικαιώματα, δηλαδή χωρίς επιδόματα γάμου, λοχείας, ασθένειας, ανεργίας, χωρίς άδειες για την προστασία της εργαζόμενης εγκύου και μητέρας. Με τις πετσοκομμένες δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές για την Υγεία, Πρόνοια, με 1ο  θύμα την πρόληψη, με την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στον χώρο της Υγείας, που μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα τις αναγκαίες ιατρικές, διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις.

 

 

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους, προσφυγιά.

 

 

Στηρίζουμε τη στάση εργασίας στις 6/3 12.00-15.00 και την κινητοποίηση της ΟΓΕ και εργατικών σωματείων την Κυριακή 8/3/2020 στις 11πμ στο Σύνταγμα.

 

 

  Η διέξοδος για όλους εμάς τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν κυβερνήσεις και συμμαχίες κρατών όπως η ΕΕ, που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος. Ενώνουμε τις φωνές μας και συντονίζουμε τη δράση μας.

 

 

Το γυναικείο κίνημα είναι μέρος του εργατικού κινήματος: «Να δέσουμε πρέπει του άντρα και της γυναίκας τη ζωή μ’ αυτή τη λέξη που μας ενώνει: ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ»                                 Μαγιακόφσκι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *