Site icon Santonews

H YΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

“H κυβέρνηση « παίρνει άριστα» για την απόδοσή της, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις των «εμπόρων υγείας» για τις άγριες κρατικές περικοπές στην υγεία και την φαρμακευτική περίθαλψη και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαική πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει να επιβραβευτεί και από πάνω.

Ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, κρύβοντας ότι ο κρατικός προυπολογισμός δεν δίνει ούτε ένα ευρώ, φορτώνεται η δαπάνη αυτή στον ΕΟΠΥΥ και από πάνω αυτοί οι ασθενείς, πληρώνουν κανονικά αυξημένες συμμετοχές για φάρμακα και εξετάσεις, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι.

Ξαναεξήγγειλε προσλήψεις , κρύβοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι επικουρική, ορισμένου χρόνου, που δεν προσθέτουν, αλλά αντικαθιστούν τους προηγούμενους που απολύονται.

Παρουσίασε ως «επανάσταση» την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με υποδομές και προσωπικό που καμία σχέση δεν έχουν με την πρόληψη, την θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του λαού, παρά μόνον για την συνταγογράφηση και κάποιες υποτυπώδεις εξετάσεις για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού. Μίλησε για την ηθικοποίηση του συστήματος υγείας , τις σπατάλες και τον έλεγχο που αποτελεί το όχημα για τις άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών και έχει οδηγήσει τους ασθενείς να πληρώνουν ακόμη πιο πολλά για φάρμακα ,για εξετάσεις, νοσήλια ,να πληρώνουν τόσο στο ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας όσο και στις εμπορευματοποιημένες δημόσιες μονάδες υγείας. Εκεί βρίσκεται η πηγή των σκανδάλων.

Οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού και γενικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι για τα σκουπίδια. Εκεί πρέπει να τις πετάξει ο λαός . Να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει την ανάπτυξη-καθιέρωση ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας , σύγχρονο , πλήρως στελεχωμένο με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων , με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσήλια και φάρμακα χωρίς πλαφόν και περικοπές.

Σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να λειτουργήσει και το νοσοκομείο της Σαντορίνης με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου χωρίς να προσπαθούν να φορτώσουν με άμεσο η έμμεσο τρόπο,το κόστος λειτουργίας του, στις πλάτες του Θηραικού λαού.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και γι αυτό δεν αγοράζεται αλλά ούτε πουλιέται.

Η Υγεία προσφέρεται δωρεάν σε όλους χωρίς καμία διάκριση. Το δημόσιο αυτό κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας.

ΚΟΒ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ του Κ.Κ.Ε”.

Exit mobile version