Site icon Santonews

H ΒΡΟΧΑ ΕΠΙΠΤΕ ΡΑΪ (Τ) ΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΝΤΑ ΣΗ-ΘΡΟΥ

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΧΡΟΝΩΝ, ΕΦΕΡΕ ΞΑΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΧΑΟΣ

  Οι νουνεχείς, θα πουν: “πως να περιμένεις, τόση βροχή;”. Οι έμπειροι θα κουνήσουν το κεφάλι τους με θλίψη. Και οι πολιτικοί θα επιχαίρουν που γλιτώσαμε τα χειρότερα. Απλό, είναι.

Μια δυνατή βροχή, δημιούργησε χάος. Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Άνθρωποι κινδύνεψαν. Το οδικό δίκτυο στα χάλια του. Φταίει ο καιρός.

Φταίει όμως;. Και πόσο;. Για τον καινούργιο δρόμο φταίει ο καιρός;. Πρόβλεψη παροχέτευσης υδάτων δεν υπήρξε;. Για τον Μονόλιθο, πάλι ο καιρός;. Αποκλείστηκε, εντελώς πια. Πόσα τέρμινα ακόμα (φίλτατε Γιώργο Λεονταρίτη), θα μας πάρει;. Ναι, ξέρω, “το κράτος κυνηγάει την ουρά του”. Τι γίνεται όμως όταν η Αυτοδιοίκηση, αυτοανακηρύσσεται σε ουρά του κράτους;.

Για τους δρόμους που με κλειστά μάτια ξέρουμε πως οι πρώτες δυνατές σταγόνες θα ρίξουν ένα επικίνδυνο υδάτινο πέπλο. Τελικά, όλοι παραλαμβάνουν καμένη γη. Ακόμα κι αν την παραλαμβάνουν από τους εαυτούς τους. Όσο για τη λαλίστατη “Θηραϊκή Πολιτεία”, ας πει μια κουβέντα πια!. Τις πταίει;.

Ο καιρός πταίει. Λες και υπήρξε μια μεταφυσική υπόσχεση, για διαρκή ευδία στη Σαντορίνη. Την ανοχύρωτη. Την αλίμενη. Που παινεύεται, μέσα στα ψιμύθια της τουριστικής της αίγλης. Και τελικά, σύσσωμη σταυροκοπιέται που δεν υπήρξαν νεκροί.

Δια ταύτα, η παρακάτω ανάρτηση στο Facebook, είναι τουλάχιστον φαιδρή. Το δημοσιοσχετίστικο παιχνίδι του “ήμουν από την πρώτη στιγμή εκεί”, ξόφλησε. Υπεύθυνοι υπάρχουν. Τα κότσια να κατονομαστούν, λείπουν. Έτσι, μου λαχαίνει πάλι, ο πικρός ρόλος.

  Επί Περιφερειάρχου Χατζημάρκου, Αντιπεριφερειάρχου Λεονταρίτη και Δημάρχου Αναστασίου-Νικολάου Ζώρζου, εγκαταλείφθηκε το νησί. Που αγνόησαν τα προμηνύματα. Που απέδωσαν σε κακή στιγμή τις προηγούμενες χαοτικές καταστάσεις. Που θα μιλήσουν για καπρίτσια του καιρού. Που θα δείξουν συρτάρια μελετών. Και που έναν ολοκαίνουργο δρόμο, τον έκαναν λάθος, που να πάρει!.

ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΝΑΣ ΑΨΟΓΟΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ.

“Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
Επαρχείο και Δήμος από κοινού δίνουν την μάχη για να αποκατασταθούν άμεσα τα πολλά και δύσκολα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή καταιγίδα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την μάχη στους δρόμους!! Ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους Μαντούση,Κίτσου και Δρόσο , τον διοικητή του Α.Τ. Θήρας κ Μανίκα,την πυροσβεστική και τους υπαλλήλους μας για την υπερπροσπάθεια που έκαναν”.

 

Exit mobile version