Site icon Santonews

H Περίσσα στην κορυφαία 5αδα των μαύρων παραλιών του πλανήτη

 

Τις ιδιαίτερες παραλίες που το ηφαιστειακό παρελθόν προσέδωσε μια χαρακτηριστική ιδιαίτερη ομορφιά επέλεξε ο ειδικευμένος ταξιδιωτικός ιστότοπος Travel Awaits. Την κατατάσσει μάλιστα δεύτερη μετά την Anse Ceron της Μαρινίκα, ενώ την λίστα συμπληρώνουν: Pulalu’ u beach Χαβάη, Playa de San Marcos Τενερίφη και Reynisfjara Ισλανδία.

 

 

 Για την Περίσσα, γράφει:  “Η Σαντορίνη προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα φυσικής ομορφιάς και εκπληκτικής αρχιτεκτονικής με εντυπωσιακές παραλίες με μαύρη άμμο με φόντο τα λευκά βαμμένα σπίτια.

Αν έχετε πάει στη Σαντορίνη, μπορεί να έχετε συγκλονιστεί βλέποντας παραλίες με μαύρη άμμο με φόντο τα λευκοβαμμένα σπίτια.

Αλλά αυτό το διάσημο ελληνικό νησί φιλοξενεί μερικές παραλίες με μαύρη άμμο χάρη στα ανενεργά πλέον ηφαίστειά του. Αν και έχουν σιγάσει εδώ και καιρό, θα παρατηρήσετε τα απομεινάρια τους στη μαύρη αμμουδιά της Περίσσας.

Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη παραλία που αναφέρεται εδώ, αρκετά εκτεταμένη για cabanas (σ.σ. μικρές ιδιωτικές τέντες παραλίας), θαλάσσια σπορ και κατά τα άλλα φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες. Θα εντοπίσετε επίσης μερικά αρχαία ερείπια στο βάθος (Θήρα), κάτι που δεν είναι ποτέ κακό”.

 

 

 

.-

Exit mobile version