H ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

“ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ”

 

ΟΝΝΕΔ_ΚΥΚΛΑΔΩΝ copyΗ 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Τα στοιχεία σοκάρουν:
έρευνα που διεξήγαγε Το Χαμόγελο του Παιδιού έδειξε ότι 1 στους 3 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα bullying, ενώ η χώρα μας, ανάμεσα σε 6 ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%.
Ένα παιδί που γίνεται μάρτυρας μιας τέτοιας συμπεριφοράς επηρεάζεται από αυτό που βλέπει, αφού κυριεύεται από φόβο πως αν μιλήσει ίσως γίνει και το ίδιο στόχος ή θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για το θύμα του bullying.
Η Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας ας αποτελέσει ορόσημο για κοινές προσπάθειες με στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου, που μέσα από διαδικασίες συμμετοχής και διαλόγου θα καλλιεργήσει συλλογικές άμυνες απέναντι τόσο στη βία όσο και στην ενισχυόμενη φοβία και ανασφάλεια.
Ήρθε η ώρα να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της βίας. Η ενδοσχολική βία μας αφορά όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *