“H ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΙΑ ΚΑΙ ΦΗΡΑ”

 

ΙΝΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

   Οι Ινδοί δημοσιογράφοι, τιμούν συχνά πυκνά τη Σαντορίνη με τα δημοσιεύματά τους. Έχει άλλωστε γίνει και σκηνικό του Bollywood (Ινδικού κινηματογράφου) το νησί. Τελευταίο δείγμα, ένα αφιέρωμα των Economic Times, αγγλόφωνης εφημερίδας (μην ξεχνάτε τη μακρά βρετανική παρουσία, στη χώρα του Γκάντι), η οποία απευθύνεται στην οικονομική ελίτ της χώρας. Εκεί αναφέρονται τα τέσσερα(4) πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου με την Σαντορίνη να φιγουράρει ανάμεσά τους.

Γράφει η εφημερίδα: “ Φαίνεται να υπάρχει μια συνεχής μάχη μεταξύ της Οίας και των Φηρών για τον κάτοχο του καλύτερου ηλιοβασιλέματος. Ενώ η Οία είναι σίγουρα γραφική με τα στενά δρομάκια της, έχει μια σαγήνη που την κάνει τέλεια και ως προορισμό για γάμο (τα ζευγάρια ανταλλάσσουν όρκους κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος). Ο ουρανός, η θάλασσα καθώς και τα λευκά χαρακτηριστικά σπίτια προσφέρουν μια πανοραμική αίσθηση γύρω στην ώρα του ηλιοβασιλέματος καθώς μια κίτρινη απόχρωση εξαπλώνεται.

Από την άλλη, τα Φηρά, πρωτεύουσα της Σαντορίνης, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες για να δουν το ηλιοβασίλεμα. Τα Φηρά χαρακτηρίζονται επίσης από λευκά μικρά σπίτια και λευκές εκκλησίες με μπλε θόλους χτισμένες στην καλντέρα. Τα στενά δρομάκια έχουν γραφικές αγορές όπου μπορείτε να ψωνίσετε για αναμνηστικά, ρούχα, είδη διατροφής και τοπικά ποτά. Ορισμένα εστιατόρια έχουν διακοσμήσει μικρές βεράντες που λειτουργούν ως σημεία για να δείτε το ηλιοβασίλεμα. Επιλέξτε σε κάποιο αναζωογονητικό ελληνικό κρασί καθώς βλέπετε τον ήλιο να κατεβαίνει και μοιραστείτε τις μαγικές σας εικόνες με φίλους αργότερα. Τα συγχαρητήρια και οι φιλοφρονήσεις τους σίγουρα θα ακολουθήσουν, σας διαβεβαιώνουμε”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *