Site icon Santonews

H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τη νέα σχολική χρονιά

“Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά . Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας εύχεται σε εκπαιδευτικούς-μαθητές και γονείς καλή δύναμη και καλή δημιουργική χρονιά.

  Για άλλη μια χρονιά, το μεράκι των εκπαιδευτικών, οι προσδοκίες των γονιών και τα όνειρα των μαθητών θα έρθουν αντιμέτωπα με τα προβλήματα στην εκπαίδευση να παραμένουν πολλά και σοβαρά. Από την έρευνα που κάναμε πολλά είναι τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία καθώς το Υπουργείο ακολουθεί την πάγια τακτική να μην καλύπτει όλα τα κενά από την αρχή της χρονιάς , με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία μας.

  Την ίδια στιγμή , συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Παρότι με φτιασιδώματα προσπαθεί η Δημοτική αρχή να ωραιοποιήσει την κατάσταση δεν μπορούμε, το έτος 2023, να ανεχόμαστε η φοίτηση των παιδιών μας να γίνεται σε αίθουσες προκάτ και σε σχολεία κατασκευής της δεκαετίας 60-70.

Δεν μπορούμε να μην αντιδρούμε στην συνεχιζόμενη ελλιπή χρηματοδότηση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου που δεν επαρκεί ούτε για τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

  Η Δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας είναι αυτή που κραυγάζει ότι δεν πρέπει να αρκούμαστε στα ψίχουλα που δίνονται. Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Exit mobile version