Site icon Santonews

H …ΑΡΚΤΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ

  “Ο κατασκευαστής κτιρίων Aleksi Yllasjarvi , ο οποίος ζει στη Φινλανδική Λαπωνία, έχει ενθουσιάσει το TikTok με βίντεο που δείχνουν τη σχολαστική δουλειά του με κομμάτια πάγου και χιονιού. Τα έργα του κέρδισαν ακόμη και το παρατσούκλι “Κρίστοφ της πραγματικής ζωής”. (σ.Santonews ο Κρίστοφ, είναι ένας δημοφιλής  χαρακτήρας, από το Frozen της Disney) .

  Αυτά γράφει η πορτογαλική ιστοσελίδα revistacasaejardim, που παρουσιάζει το έργο του ευφάνταστου καλλιτέχνη-επιχειρηματία. “Με περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια likes, οι λήψεις δείχνουν τον Aleksi και την ομάδα του να κόβουν τεράστια κομμάτια πάγου από τον ποταμό Λαΐνιο και στη συνέχεια να τα μεταμορφώνουν σε γλυπτά διάσημων ορόσημων, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), την πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία, την πόλη της Σαντορίνης, την Ελλάδα και τις πυραμίδες της Γκίζας”.

  Το Λαΐνιο, δεν είναι όμως μόνο ένα απλό χόμπι. “Το Lainio Snow Village στη φινλανδική Λαπωνία αποτελείται συνήθως από ένα ξενοδοχείο πάγου με περίπου 30 δωμάτια. Εκτός από τα standard δωμάτια χιονιού, υπάρχουν επίσης ξεχωριστά διακοσμημένες σουίτες η καθεμία με διαφορετικό θέμα και ντιζάιν”, γράφει ταξιδιωτικές ιστοσελίδες.

  Ότι πρέπει για τις μέρες του καύσωνα, δηλαδή. Ούτε ζέστη, ούτε μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, ούτε εκνευριστικά κορναρίσματα με το παραμικρό.

@aleksiyllasjarvi

Santorini is slowly starting to melt. Do you have an idea what we should build next? #icehotel #lapland #snow #finland

♬ TIME TRAVEL – BIFFUZI

Exit mobile version