Site icon Santonews

H Απάντηση της διοικήτριας του Νοσοκομείου στην Πρόεδρο των Νεφροπαθών

 

 

  “Αξιότιμοι κ.κ.

 

Σε απάντηση της δημόσιας τοποθέτησης της Προέδρου Συλλόγου Νεφροπαθών, κας Καλλιόπης Καρρά, η διοίκηση του ΓΝ Θήρας δηλώνει θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του υιού της, γεγονός το οποίο δεν γνωρίζαμε, καθότι δεν παρακολουθούμε αναρτήσεις πολιτών, όπως προσβλητικά δυστυχώς, αναφέρει η Πρόεδρος.

 

Σεβόμενη την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, δεν θα καλέσω σε δημόσιο διάλογο την Πρόεδρο προς απόδειξη των λεγομένων μου και διάψευσης -με αποδείξεις- των δικών της και θα περιοριστώ σε έγγραφη απάντηση σχετικά με όσα αναφέρονται δημόσια από εκείνη.

 

  1. Όπως αναφέρθηκα σε δημόσια συνέντευξη που παραχώρησα, στο Volcano TV, εχθές 11.12.23, με έγγραφα και επίσημα στοιχεία, η μελέτη για την επέκταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, έγινε με δική μου εισήγηση στις 12.12.22 και η μελέτη παραδόθηκε από την παρούσα διοίκηση τον Ιούνιο 2023.

 

Επομένως δεν γνωρίζω σε πιο σχέδιο αναφέρεται η κα Καppά, αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΕΜΥ ΑΕ κα Θεοδωpοπούλου και τον πρώην Διοικητή του ΓΝΘ κο Διαμαντόπουλο, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι καμία ενέργεια δεν είχε γίνει και καμία προέγκριση δεν είχε λάβει από το Υπουργείο Υγείας.

 

Επίσης, όπως επιβεβαιώνεται από το αρχείο του νοσοκομείου, δεν έχει γίνει κανένα έγγραφο προκήρυξης υλοποίησης μελέτης και χρηματοδότησης έργων από το ΥΥ, πριν από την 12.12.22.

 

Πιθανά, το προσχέδιο στο οποίο αναφέρεται η κα Καρρά, είναι ένα σκαρίφημα της τεχνικής υπηρεσίας, το οποίο όμως ουδεμία σχέση έχει με την μελέτη που χρειαζόταν για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο πνοής για το νοσοκομείο μας. Στη συνέντευξη που παραχώρησα εχθές στο Volcano TV, έδειξα στον θηραϊκό λαό την αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία κατάφερα να διασφαλίσουμε- μέσα σε 6 μήνες -το 2023, ώστε να γίνει το έργο στο νοσοκομείο μας.

Επίσης ανέφερα ότι ποτέ δεν είχε γίνει αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας χρηματοδότησης των έργων του ΓΝΘ. Τα αιτήματα έγιναν από την παρούσα διοίκηση στις 24.10.23 με αρ. πρωτ. 6785 για την επέκταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ύψους 600.000€ και 14.11.23 με αρ. πρωτ. 7281 για τα χειρουργεία ύψους 900.000€.

 

Ήδη έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Μονάδας Νεφρού από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργού Υγείας.

Επίσης γίνεται σημαντική προσπάθεια ένταξης του δεύτερου έργου των χειρουργείων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

  1. Οι νοσηλευτές της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου νοσοκομείου, εργάζονται βάσει του ωραρίου που ορίζει ο νόμος και η σύμβασή τους και λαμβάνουν τις νόμιμες υπερωρίες, εφόσον εργαστούν πέραν του τακτικού ωραρίου. Όπως ανέφερα και δημόσια, διαφωνώ στο να γίνονται μεμονωμένες αναφορές για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, αναφορές που δημιουργούν εντυπώσεις και μάλιστα δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση. Οι νοσηλευτές της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΓΝΘ, αμείβονται όπως ακριβώς αμείβονται και οι συνάδελφοί τους που εργάζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Χειρουργείο, στις Κλινικές και δεν πρέπει να γίνεται καμία διάκριση στο νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και αν κάποιος διατελεί πρόεδρος συλλόγου ασθενών.

Επίσης, όπως, μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι οι νοσηλευτές της μονάδας νεφρού αμείβονται για το σύνολο των ωρών εργασίας τους, είτε πρόκειται για τους χειμερινούς, είτε για τους θερινούς μήνες εργασίας.

 

Αναφορές περί επιδομάτων που δεν λαμβάνουν και ωρών που δεν πληρώνονται στους εργαζόμενους, δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα και βλάπτουν το δημόσιο νοσοκομείο.

 

Η παρούσα διοίκηση του νοσοκομείου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τη νοσηλευτική υπηρεσία καθολικά, χωρίς να ξεχωρίζει τμήματα και κλινικές.

 

  1. Όπως με έχει διαβεβαιώσει ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ κος Παπακυρίλλου, τόσο εμένα, αλλά και σύσσωμο το ΔΣ της ΑΕΜΥ, ουδέποτε έγιναν δεκτά τα αιτήματα της νεφρολόγου κας Ορφανάκη Γεωργίας, για σπίτι και εισιτήρια. Μάλιστα υπάρχουν πρόσφατα σχετικά έγγραφα από τον κο Παπακυρίλλου που επιβεβαιώνουν ότι ουδέποτε δεσμεύτηκε η ΑΕΜΥ για κάλυψη εισιτηρίων της ιατρού. Αναρωτιέμαι επομένως, πως αναφέρει το αντίθετο η κα Καρρά.

 

  1. Αναφερόμενη στην κατοικία που παραχωρήθηκε στην Νεφρολόγο, πρότεινα στην κα Καρρά, να πράξει το ίδιο και για άλλους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική κίνηση του συλλόγου για το ΓΝ Θήρας. Ευελπιστούμε σε θετικές ενέργειες.
  1. Να ενημερώσω τον θηραϊκό λαό, διότι πιθανά δεν είναι γνωστό, ότι η Νεφρολόγος κα Ορφανάκη Γεωργία, έχει οργανική θέση στο ΠαΓΝΗ και ήταν μετακινημένη στο ΓΝ Βενιζέλειο­ Πανάνειο. Και τα δύο είναι νοσοκομεία στον νομό Ηρακλείου Κρήτης.

 

Το 2021 έγινε μία σημαντική προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στελέχωσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Θήρας. Ούσα Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, επικοινώνησε μαζί μου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Κοντοζαμάνης Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κος Κωτσιόπουλος Ιωάννης και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κος Ροϊλός Χρήστος και ξεκίνησε μία σημαντική προσπάθεια εξεύρεσης νεφρολόγου από την Κρήτη για το ΓΝ Θήρας, μέχρι να καταφέρει το νοσοκομείο να αποκτήσει τους δικούς του νεφρολόγους.

 

Ως Διοικήτρια όλων των νοσοκομείων της Κρήτης επικοινώνησα με νεφρολόγους των νοσοκομείων του νησιού, ώστε να καταφέρω να βοηθήσω το νοσοκομείο Θήρας. Επικοινώνησα, λοιπόν, και με την νεφρολόγο κ. Ορφανάκη Γεωργία, στην οποία πρότεινα να δεχτεί απόσπαση στο ΓΝ Θήρας, για να συνδράμει στην προσπάθεια που γινόταν από όλους μας, για τη στελέχωση της μονάδας νεφρού του νοσοκομείου. Της ζήτησα να σκεφτεί την πρόταση απόσπασής της και να με ενημερώσει σχετικά. Μάλιστα της ανέφερα ότι θα ήταν χρήσιμη η συμβολή της, καθότι είχε την εμπειρία της μονάδας τεχνητού νεφρού του ΓΝ Λέρου.

 

Λαμβάνοντας θετική απάντηση από την κα Ορφανάκη, ενημέρωσα τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απόσπασή της.

 

Να ενημερώσω, επομένως, την κα Καρρά ότι γνωρίζω την ιατρό αρκετά χρόνια τόσο ως διοικήτριά της στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, όσο και σε προσωπικό επίπεδο και με τις ενέργειες της τότε Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και τις δικές μου ως Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η νεφρολόγος αποσπάστηκε στο ΓΝ Θήρας, με απόφαση Υπουργού Υγείας κου Κικίλια Βασίλειου.

 

Επίσης αναφέρω ξανά δημόσια ότι η παρούσα διοίκηση, αιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα Ασημίνα και έγινε δεκτή, η τροπολογία για παράταση της απόσπασης της ιατρού, από ένα σε δύο έτη.

 

Ενημερώνεται ο θηραϊκός λαός ότι τόσο η νεφρολόγος όσο και όλοι οι ιατροί του ΓΝ Θήρας, αμείβονται για τις ώρες εργασίας τους και αναφορές ότι η νεφρολόγος εργάζεται Σάββατο και δεν αμείβεται, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και προσβάλουν το δημόσιο νοσοκομείο.

 

Η ιατρός λαμβάνει τον μισθό και όλες τις νόμιμες εφημερίες για την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει στο ΓΝ Θήρας.

 

Τέλος η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει, πρωτίστως τους νεφροπαθείς μας, αλλά και σύσσωμο τον θηραϊκό λαό, ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης της μονάδας νεφρού με 2 νεφρολόγους, οι οποίοι θα είναι ιατροί του ΓΝ Θήρας.

 

Αναμέναμε από την Πρόεδρο Συλλόγου Νεφροπαθών να χαιρετήσει αυτή τη σημαντική προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου, ώστε το νοσοκομείο μας να μην έχει μόνο έναν νεφρολόγο, αλλά να υπάρχει πλήρης κάλυψη των νεφροπαθών, όπως έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στην πλειοψηφία των κλινικών/τμημάτων του νοσοκομείου.

 

Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να ενημερώσουμε τον θηραϊκό λαό ότι δεν υφίσταται το ποσό αμοιβής ιατρού νεφρολογίας που αναφέρει η κα Καρρά. Η προκήρυξη του ΓΝΘ δίνει καθαρή αμοιβή στον νέο Νεφρολόγο 5.192€ μηνιαία και όχι 9.084€ που αναφέρει η πρόεδρος.

 

Αναμένουμε ο σύλλογος νεφροπαθών Θήρας, να υποστηρίξει τους νέους νεφρολόγους, που θα κληθούν να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο μας, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίας υγείας στους νεφροπαθείς μας.

 

Τέλος η παρούσα διοίκηση ενημερώνει τον θηραϊκό λαό, ότι θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις, να ενισχύει το ΓΝ Θήρας, διότι μοναδικό σκοπό έχουμε την ασφάλεια και φροντίδα του θηραϊκού λαού και των ασθενών μας.

 

Παρακαλώ θερμά, όπως διαβαστεί το παρόν κείμενο προς αποκατάσταση της αλήθειας”.

 

Exit mobile version