ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ – INNOVATING TRADITION

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

 

 

 

«Ο Γιώργος Καλούδης, τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, έχει στο ενεργητικό του τρείς προσωπικές παραγωγές δίσκων, “TRUTH”, “ON THE WIND”, “J.S.BACH: Cello Suites on the Cretan Lyra”, αλλά και πληθώρα εμφανίσεων σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Εμπνευσμένος απ’ την κρητική του καταγωγή, επανήλθε στο αγαπημένο του όργανο το 2004.
Προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στη κρητική λύρα, προσθέτοντας μια 4η χορδή (χαμηλή ντο). Με αυτό τον τρόπο συμπεριέλαβε την 4-χορδη κρητική λύρα στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του. Μετά από 12 χρόνια έρευνας και μελέτης, κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή, οι Σουίτες του J.S.Bach για σόλο τσέλο με την 4-χορδη κρητική λύρα του, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, απ’την DNA-Label Records, τον Δεκέμβρη του 2016. Τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η πρεμιέρα του έργου.
Ένα μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ, όπου μια ιδιαίτερη κρητική λύρα κι ένα τσέλο, αποκαλύπτουν έναν ποιητικό ηχητικό ορίζοντα μέσα από το πρόγραμμα «Innovating tradition», διασταυρώνοντας μουσικές από τα βάθη του Χρόνου, «επινοώντας» εκ νέου την παράδοση…

Γιώργος Καλούδης:
βιολοντσέλο, κρητική λύρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *