Site icon Santonews

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΤΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΦΗΡΩΝ

ΒΙΝΤΕΟ-ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ-ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

 

Είναι δυνατόν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις για την εφαρμογή του ISPS Code, χωρίς τον αισθητικό βανδαλισμό και την δυστοπική λειτουργικότητα των κιγκλιδωμάτων;. Η απάντηση που δίνει ο πρώην Πρόεδρος (και νυν μέλος του ΔΣ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, είναι καταφατική. Και μάλιστα, δεν πρόκειται για νέα πρόταση, μιας και έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από το μακρινό 2009.

Τι προβλέπει;. Την προσθήκη μιας ανακρεμάμενης πλατφόρμας που επεκτείνει την υφιστάμενη προβλήτα δημιουργώντας ακόμα τρία σημεία πρόσδεσης των σκαφών μεταφοράς επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια. Η μελέτη, είχε εκπονηθεί από κορυφαία σε εμπειρία εταιρεία, που έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει αντίστοιχα έργα σε περιοχές πολύ πιο δύσκολες, λόγω της ιδιομορφίας και της ιστορικής τους αξίας, όπως η Σπιναλόγκα.

 

 

Γιατί ποτέ δεν ελήφθη, υπόψιν;. Άγνωστο. Γιατί το μόνο υφιστάμενο σχέδιο είναι αυτό της μελέτης Καβδά, με τα ύψους 2,43 μέτρων κιγκλιδώματα συν την υψηλή στέψη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα και τις όποιες τροποποιήσεις έγιναν μετά;. Επίσης άγνωστο. Η λύση Γρατσία, είναι και γρήγορη στην εφαρμογή και οικονομικά προσιτή, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία της, θα μπορούσαν να προχωρήσουν και οι βελτιώσεις στα Λαζαρέτα, που θα δώσουν οριστική απάντηση και πλήρη συμμόρφωση με τις διεθνείς απαιτήσεις και συνθήκες που είναι υποχρεωμένη να τηρήσει η Ελλάδα.

 

Exit mobile version