ΓΙΑ ΤΟΝ Μ, ΓΛΕΖΟ: ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

Ο Μανώλης Γλέζος, δεν ήταν απλώς ο πρώτος αντιστασιακός της Ευρώπης, ενάντια στο ναζισμό. Ήταν και λαμπρός δημοσιογράφος, και εκδότης.

  Γι αυτό ανέλαβα την  πρωτοβουλία να προσκαλέσω τους συναδέλφους των Κυκλάδων, να αναδημοσιεύσουν (χωρίς να αναφέρουν το όνομά μου, δε με νοιάζει, ο Γλέζος με νοιάζει) και να προσυπογράψουν. Τίποτε άλλο.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Η αδιανόητη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, να μην αποδοθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στο Μανώλη Γλέζο, μας προκάλεσε μεγάλη και δυσάρεστη,  έκπληξη. Ο Γλέζος, δεν ήταν μόνο ο πρώτος αντιστασιακός-παρτιζάνος της Ευρώπης. Και ας τον «επιβράβευσε» το μετακατοχικό κράτος με δύο καταδίκες σε θάνατο και πολλά χρόνια φυλακής, και εξορίας.

 

Ήταν και ένας λαμπρός δημοσιογράφος. Σε σκοτεινά χρόνια, ήταν φως θάρρους, έρευνας και γνώσης. Όσοι τον διαβάσαμε, ζηλεύουμε την ευθύτητα και τη γραφή του.

 

Εμείς, οι δημοσιογράφοι των Κυκλάδων (που ωχριούμε μπροστά στο ανάστημα του Μανώλη) ζητάμε το ελάχιστο. Να μείνει ο δάσκαλος Γλέζος, ως όνομα στη γενέτειρά του. Η απόφαση , να μην του αποδοθεί η ελάχιστη τιμή είναι και ανιστόρητη και μικρόψυχη.

 

Ας βρουν τη γενναιότητα, οι διοικούντες και παροικούντες, να την ανακαλέσουν. Αλλιώς, το άγος θα τους συνοδεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *