ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας συμπαραστεκόμαστε στους επαγγελματίες και εργαζόμενους  του τουρισμού , επισιτισμού και όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Σαντορίνης  που οδηγούνται στον αφανισμό από τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε κοντά, ακούμε και ανησυχούμε με τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων, των  καταλυμάτων, της εστίασης,  των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, των  τουριστικών, των μεταφορικών γραφείων καθώς και όλων των επιχειρήσεων στη Σαντορίνη. Είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας  που κινδυνεύει  και μαζί της κινδυνεύουν όλες οι άλλες  εξαρτώμενες οικονομικές δραστηριότητες στο νησί μας.

 

 

Η μείωση του ενοικίου είναι ένα αναγκαίο μέτρο ελάφρυνσης τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους εργαζόμενους και συμφωνούμε με αυτό αλλά  από μόνο του δεν είναι αρκετό !

Το κυρίαρχο πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη ρευστότητας. Χωρίς χρήματα  οι επιχειρήσεις  κλείνουν και αφήνουν άνεργους επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις  χρειάζονται άμεση οικονομική επιχορήγηση με γενναία  ένεση ρευστότητας από την Κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

 

 

Αντί για ουσιαστικά μέτρα η κυβέρνηση της Ν.Δ.  το μόνο που κάνει είναι να ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες !  Οι επαγγελματίες πρέπει να περάσουν ένα Γολγοθά με χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες στις τράπεζες.  Συμπληρώνουν  αιτήσεις  για υψηλότοκα  δάνεια  που υποθηκεύουν το μέλλον των επιχειρήσεων τους ενώ οι τράπεζες έχουν αντλήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 16 δισ.  ευρώ με αρνητικό επιτόκιο ( -0,9% ).  Μια πρακτική χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα  αφού τις περισσότερες φορές οι τράπεζες δεν εγκρίνουν δάνεια σε επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη ρευστότητας αλλα δίνουν δάνεια κυρίως σε εύρωστες οικονομικά επιχειρήσεις.

 

Η  κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει επιτέλους να ζητήσει από τις τράπεζες που με τις θυσίες του ελληνικού λαού διασώθηκαν  να παίξουν επιτέλους ενεργό ρόλο τους προς όφελος όλης της οικονομίας. Να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη ρευστότητας  και να τους  χορηγήσουν δάνεια με χαμηλό τόκο ώστε να ξεπεράσουν την κρίση που δημιούργησε το κλείσιμο της αγοράς από την πανδημία .

 

 

Ακόμα απαιτείται η  πραγματική ενίσχυση της εργασίας μέσω  επιχορηγήσεων της εργασίας και των εισφορών και όχι μόνο επιδότηση της ανεργίας. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι  βρισκονται σε οικονομικό τέλμα  έχουν μείνει με ελάχιστο ή χωρίς καθόλου εισόδημα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις  οικογενειακές τους ανάγκες.

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προτείνει στο πρόγραμμα του Μένουμε Όρθιοι  σειρά μέτρων για την έγκαιρη  διάσωση της ελληνικής οικονομίας και είναι η μόνη κυβέρνηση που άφησε αποθεματικό 37 δισ ευρώ. Μέρος των χρημάτων αυτών του ελληνικού λαού μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για την ενίσχυση της αγοράς , την σωτηρία της μικρομεσαίας επιχείρησης και των εργαζόμενων της. Χρειάζεται η άμεση κρατική παρέμβαση πριν οδηγηθούμε σε μια νέα καταστροφική μη αναστρέψιμη οικονομική κρίση.

 

 

Τι πραγματικά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να μας προστατέψει από τα μεγάλα ξένα συμφέροντα που σαν κοράκια βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για να βάλουν στο χέρι την ντόπια οικογενειακή επιχείρηση και περιουσία στη Σαντορίνη;

 

 

Τι πραγματικά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να εξασφαλίσει την εργασία και το εισόδημα στους εργαζόμενους της Σαντορίνης  που πλήττονται από την ανεργία;

 

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις αφήνει τις ντόπιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ένα αργό θάνατο ,στην χρεοκοπία και στην εξαγορά τους.

 

 

Την ώρα που ο νεοφιλελεύθερος  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ κόβει και μοιράζει αφειδώς χρήματα με κρατική παρέμβαση για την διάσωση της αμερικανικής οικονομίας η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει την οικονομική κρίση της πανδημίας να διαλύσει την ελληνική οικονομία και να τελειώσει την αγορά, αφήνει τις επιχειρήσεις στην καταστροφή, δημιουργεί φτώχεια , τεράστια ανεργία, υπέρογκα ελλείμματα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία. Μετατρέπει την οικονομική κρίση από την πανδημία μια μόνιμη βαθιά οικονομική κρίση σε ένα σπιράλ ύφεσης και μνημονίων.

Αποκαλύπτεται ότι επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  είναι  το τέλος της  μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και η μεγάλη ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στους επαγγελματίες στην δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων τους ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις ,να σωθούν οι θέσεις εργασίας τους και οι οικογένειες τους.

Η συντονιστική επιτροπή

 Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *