ΓΙΑ ΤΗΝ 43η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

“Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Με βάση την ιδρυτική του διακήρυξη, σκοπός της δράσης του ΠΑΣΟΚ ήταν να επιφέρει στη χώρα:

  • Εθνική Ανεξαρτησία
  • Λαϊκή Κυριαρχία
  • Κοινωνική Απελευθέρωση
  • Δημοκρατική διαδικασία.

To ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την πορεία του με τη μεγάλη λαϊκή νίκη του 1981 που σηματοδότησε την έναρξη της δημιουργίας της άλλης Ελλάδας.

Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια χώρα με ατελή Δημοκρατία, με απαράδεκτη και άνιση κατανομή πλούτου, με αναχρονιστικές και ξεπερασμένες κοινωνικές δομές, με το λαό διχασμένο και την πλειοψηφία των Ελλήνων στο περιθώριο.

Το ΠΑΣΟΚ έφερε την εθνική συμφιλίωση, ολοκλήρωσε σημαντικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις(ΑΣΕΠ,Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση κτλ) , διαμόρφωσε καλύτερες συνθήκες ζωής, εγγυήθηκε την ενότητα του Εθνους, τη προσήλωση στη Δημοκρατία και την ευημερία του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μια χώρα που στάθηκε εθνικά υπερήφανη, που διεκδίκησε και κατέκτησε τη θέση της στην Ευρώπη, που απέκτησε το κράτος Πρόνοιας και Θεσμούς με ουσιαστική δράση ξεπερνώντας κάθε διχαστική και μισαλλόδοξη σχέση του παρελθόντος και έδωσε στο λαό ψωμί, στο πολίτη Δημοκρατία και τη Χώρα σε ισχυρή Θέση.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα το κίνημα με το πιο καθαρό όραμα, ένα όραμα για την απελευθέρωση του Έλληνα και κατ’ επέκταση τη δημιουργία ισχυρής και δυναμικής μεσαίας τάξης και κανένα κακό στέλεχος δεν μπορεί να το στιγματίσει και να το κάνει ανίσχυρο.

Σήμερα, οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να αγωνιστούμε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές ανάγκες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου ανατροπής, αλλαγής πολιτικής και σθεναρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη. Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Χώρα και ο λαός μας έχουν ανάγκη μια νέα δημοκρατική και κοινωνική Αλλαγή. Απαιτούνται ξανά, τολμηρές αποφάσεις , ρήξεις και υπερβάσεις.

Σήμερα, η κοινωνία πληρώνει το 3ο Αριστερό Μνημόνιο βλέποντας τη μείωση συντάξεων, την αύξηση των φόρων, των πλειστηριασμών, την πώληση δημόσιας περιουσίας όσο όσο και η Χώρα να βαίνει σε μεγαλύτερη ύφεση.

Τους επόμενους μήνες είναι μπροστά μας μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδος εξελίξεων, υπερβάσεων, προοπτικών και αποφάσεων. Το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες δυνάμεις του Χώρου, προχωρούν στη συγκρότηση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 05 και 12 Νοεμβρίου με καθολική συμμετοχή από τη βάση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *