ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

nosok_dec15b

“Συνάντηση Δημάρχου Θήρας με τον αν. Υπουργό Υγείας

Ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζοςμαζί με αντιπροσωπεία από την Σαντορίνη, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντιδήμαρχο Θήρας κα Ρούλα Μπελλώνια, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων κο ΑντώνηΣιγάλα και κα Μαρία Αργυρού, τον Πρόεδρο του Κ.Υ. κο ΕμμανουήλΛειβαδάρο και την Πρόεδρο του ΣυλλόγουΣτήριξης Κ.Υ. κα Λίτσα Πετίνημαζί με τους βουλευτές Κυκλάδων κο Νικόλαο Συρμαλένιο και κοΑντώνιο Συρίγο, συναντήθηκαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 με τον Πρόεδρο της Α.Ε.Μ.Υκο  Σταύρου, όπου αντάλαξαν απόψεις για το θέμα του νέου νοσοκομείου Θήρας. Στη συνέχεια παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κο Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο.

Ο Δήμαρχος Θήρας και η αντιπροσωπεία της Σαντορίνης ενημέρωσαν λεπτομερώς τον κ. Υπουργό για τα σοβαρότατα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θήρας και ζήτησαν ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου. Ο Υπουργός υποσχέθηκε την άμβλυνση των προβλημάτων που έχουν σχέση με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θήρας μέσω προσλήψεων αλλά και την κάλυψη σε υγειονομικό υλικό άμεσα.

Αναφορικά με την λειτουργία του νέου νοσοκομείου, ο κος Πολάκης ανέφερε ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που αφορά την λειτουργία του, διευκρινίζοντας ότι το νέο νοσοκομείο Θήρας θα πιστωθεί με 5 εκατομύρια ευρώ μέσω της Α.Ε.Μ.Υ., αυξάνοντας έτσι τον προϋπολογισμό από τα 2.5 εκατομύρια ευρώ στα 7,5 εκατομύρια ευρώ.Επίσης διευκρινίστηκε ότι η δαπάνη για το προσωπικό που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Θήρας θα καταβάλλεται βαραίνοντας τον προϋπολογισμό του Ε.Σ.Υ. και όχι της Α.Ε.Μ.Υ.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. ζήτησε νέα συνάντηση με θέμα την λειτουργία του υγειονομικού αεροσκάφους.