Site icon Santonews

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΑΛΩΘΙΑ, ΜΕΙΝΑΜΕ 24 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΤΟΣΟΙ ΑΓΑΘΟΒΙΟΛΗΔΕΣ ΠΙΑ;

  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηλιθιότητα, από τις “μπαλωθιές”, τους άσκοπους δηλαδή, πυροβολισμούς στον αέρα. Σπεύδω,να πω. Κάποτε, οι μπαλωθιές, όπως και τα ηχηρά βαρελότα (σε Καλαμάτα, Αγρίνιο και αλλού) ήταν πράγματι παλικαριά. Γιατί έδειχναν στους Τούρκους δυνάστες, ότι οι σκλαβωμένοι ραγιάδες, είχαν και τον τρόπο να οπλίζονται και τη διάθεση να ξεσηκωθούν μόλις έφτανε η ώρα.

Από την παλικαριά της οιονεί εξέγερσης όμως, περάσαμε περάσαμε στην ψευτομαγκιά της ροζ ζαρτιέρας και από τους ένοπλους αντρειωμένους ( οι Τούρκοι δεν κόταγαν να πλησιάσουν ελληνικές γιορτές) στους ηλίθιους τουφεκαλεύρηδες που άμα τους γράψει αστυνομικός για τροχαία παράβαση, είναι ικανοί μέχρι τις πατούσες να του γλύψουν, για να τη σβήσει.

  Εκτός του ότι αυτό το γελοίο έθιμο, είναι πλέον αιματηρός αναχρονισμός (πόσοι αθώοι, έχουν χαθεί!) αποβαίνει και πολλαπλά, επιζήμιο. Χτες, μέχρι σήμερα το μεσημέρι ένα τμήμα από το Καμάρι, έμεινε χωρίς Ίντερνετ (πάλι καλά, που δεν κόπηκε εντελώς και το ρεύμα!). Αιτία; (μου το είπαν σήμερα οι τεχνικοί), ένας βλάκας που σε πρόσφατο γάμο, έβγαλε το κουμπούρι του και σκόρπιζε την αμφίβολη παλικαριά του στον αέρα. Αν τον έπιαναν την ώρα που οπλοφορούσε (σε χώρο μεγάλης συνάθροισης, ηλίθιε!) θα κλαιγόταν, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, για να γλιτώσει το Αυτόφωρο. Αν τώρα του στείλουν το λογαριασμό για τη ζημιά που προκάλεσε, θα συρθεί γονυπετής και θα φορέσει εθελοντικά την ταμπέλα “Είμαι Τεντυμπόης”, μπας και γλιτώσει.

  Και δε με νοιάζει,που έμεινα τόσες ώρες χωρίς Ίντερνετ. Άλλωστε, έχω τους καλύτερους γείτονες και βοηθάμε, ο ένας τον άλλο. Ούτε για το κόστος που πλήρωσε η ΔΕΗ και η COSMOTE, για την αποκατάσταση της βλάβης, με κόφτει. Εκείνοι που με νοιάζουν είναι τα 4-5 πραγματικά παλικάρια, οι τεχνικοί, που μέσα στο τσουχτερό κρύο, ανέβηκαν στην κολόνα και την επισκεύασαν και έφτιαξαν και τη χαλασμένη σύνδεση.

  Προς τους απανταχού τουφεκαλεύρηδες, παλικαράδες της φακής και μάγκες του μαϊντανού (όχι του μεϊντανιού). Αν οπωσδήποτε θέλετε να κρατάτε κάτι σκληρό και επίμηκες, σας συνιστώ, ένα τσόκαρο (ξέρετε εσείς!) ή μια σκούπα, με σκουπόξυλο. Γίνετε και λίγο χρήσιμοι!.

Exit mobile version