ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΗΜΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ

 

 

 

 

Έχω πει πως βρίσκομαι στην εξέλιξη, τεσσάρων ταυτόχρονων ερευνών (Αααα ρε Λευτέρη Γύζη, εσύ ήσουν φοβερός ρεπόρτερ κι εγώ συντάκτης ύλης!. Ξέρεις για πιο Μεγάλο Θέμα μιλάω που κάναμε οι δυό μας, τα βάλαμε με θερία και νικήσαμε).

Λοιπόν, επειδή δεν με αρέζει (sic, από τη Σαλονικιά μου περίοδο), η συνεχής επίκληση της αδυναμίας μου να αντεπεξέλθω σε όλα μαζί, λέω να βάλω μερικά ερωτηματάκια, μπας και βοηθήσει κάποιος.

  1. Το νησί βρωμάει. (Εντάξει σύμφωνα με τη δημαρχιακή ορολογία, μπορεί να είναι συμβάν). Η σύμβαση με την Αγία Εταιρεία, δεν έχει ρήτρες;. Τηρούνται. Γίνονται συστάσεις;. Επιβάλλονται κυρώσεις;.
  2. Βλυχάδα. Μου λένε για καβγάδες. Φήμες θα μου πεις. Αλλά, το ερώτημα είναι: όλα τα ελλιμενιζόμενα σκάφη πληρώνουν ότι τους αναλογεί;. Υπάρχουν- όπως καποιοι διατείνονται- “καπαρωμένες” θέσεις πρόσδεσης που εν συνεχεία “ενοικιάζονται”, έναντι “μαύρου” χαρτζηλικίου από τους δικαιούχους;. Αλιείς που μετατράπηκαν σε τουριστικούς περιηγητές;. Ποιος εισπράττει;. Νερό και ρεύμα από τα Πίλλαρ, πληρώνονται κανονικά;. Από όλους;. Υπάρχουν παραστατικά;.
  3. Στο Υγειονομικό Αεροσκάφος, τηρείται το “Ελεύθερα και τσάμπα” που προκύπτει από την βούληση των “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού”;. Δεν θα μιλήσω προσώρας για διαδικασίες. Το έχω κάνει. Αλλά είναι υγειονομικό αεροσκάφος “Ελεύθερα και τσάμπα”, όχι αεροταξί. Μπορεί κάποιος να με διαβεβαιώσει υπεύθυνα, πως αυτό τηρείται;.
  4. Φήμες (δεν αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να την αναλάβουν κι έχω και υλικό, επίσημα καταγεγραμμένο), λένε πως στο νησί εισάγονται Νομότυπα 600.000- 800.000 λίτρα μούστου). Γιατί;. Νοθεύουν το πολύτιμο Ασύρτικο με νιανιά σταφυλόζουμο κάποιοι;. Νομότυπα βεβαίως. Ελέγχονται οι προμηθευτές, εισαγωγείς και λοιποί τι το κάνουν αυτό το ζουμί;.

Για την ώρα, λήξις. Απαντήσεις δεκτές. Πληροφορίες ευπρόσδεκτες. Δικηγόροι, περιμένετε πριν μου κάνετε μηνύσεις. Το δικαίωμά μου να κάνω ερωτήσεις, είναι κατοχυρωμένο και από την δημοσιογραφική δεοντολογία, το Νόμο και το Σύνταγμα.

Επίσης: Απαντήσεις και διαψεύσεις ευπρόσδεκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *