ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΑΣ».

 

 

 

“ΑΙΤΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΡΟΣ: Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ Θήρας, Τον Δ/ντη της ΔΕΥΑΘ Θήρας κ. Νικόλαο Μάινα, Τον Δήμο Θήρας ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Υπουργείο Υποδομών, ΥΠΕΚΑ-Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ΕΟΤ, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτες Κυκλάδων, Τύπος-ΜΜΕ και λοιποί ενδιαφερόμενοι φορείς Αρθ. Πρωτ.: 001/ ΟΙΑ 4-9-2018

ΘΕΜΑ: Επάρκεια του δικτύου ύδρευσης της Οίας και Φοινικιάς και τιμολόγηση του νερού. Κύριοι, Η πρόσφατη μαζική διαμαρτυρία των κατοίκων και επιχειρήσεων της Φοινικιάς για τις μεγάλες διακοπές υδροδότησης που υπέστησαν κατά τον Αύγουστο 2018, μας έχουν ανησυχήσει σχετικά με την επάρκεια του νερού στο εγγύτατο μέλλον, δεδομένης της συνεχούς και ταχύτατης επέκτασης των οικισμών και των υδροδοτούμενων κτιρίων και κολυμβητικών δεξαμενών στην περιοχή. Δεδομένου ότι διαβιούμε και επιχειρούμε στην περιοχή της Οίας και Φοινικιάς, οφείλουμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων εάν η πολεοδομική επέκταση γίνεται με βάση τηρούμενο σχέδιο επέκτασης των υποδομών για ύδρευση και αποχέτευση ή όχι.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητούμε δεσμευτική απάντηση σας για το εάν θα υπάρχει επάρκεια νερού με καλή πίεση και ροή για το εγγύτατο και εγγύς μέλλον, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες και επενδύσεις μας χωρίς την απειλή έλλειψης ή διακοπών του νερού λόγω υπερκατανάλωσης, με καταστροφικές συνέπειες.

Πέραν αυτού ζητούμε να μας ενημερώσετε για την ανεξήγητη διαφορά τιμολόγησης του νερού στην Οία και Φοινικιά, που είναι κατά πολύ υψηλότερη απ’ ότι στην υπόλοιπη Σαντορίνη. Ποιοί είναι οι λόγοι διαφορετικής χρέωσης, απο πότε υφίστανται και πώς δικαιολογούνται. Αναμένουμε απάντηση σας, Ειλικρινά Για το Δ.Σ. Ο Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας Κ. Κωστόπουλος Κ. Μπαλόγλου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *