ΓΑΜΗΛΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΓΑΜΗΛΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

 

 

«Γνωστή για το συγκλονιστικό της ηλιοβασίλεμα, το πλούσιο ελληνικό φαγητό και τα ρομαντικά ξενοδοχεία της".

«Γνωστή για το συγκλονιστικό της ηλιοβασίλεμα, το πλούσιο ελληνικό φαγητό και τα ρομαντικά ξενοδοχεία της”.

Η Σαντορίνη είναι ο «συνήθης ύποπτος» στις λίστες για τους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς του πλανήτη. «Δράστες» της ανάδειξής της ως κορυφαίου γαμήλιου προορισμού του πλανήτη, είναι αυτή τη φορά οι ταξιδιωτικοί συντάκτες και εμπειρογνώμονες της αμερικανικής απιθέωρησης US News & World Reports. Τα σκήπτρα του ρομαντισμού και του ιδανικού περιβάλλοντος για τη γαμήλια τελετή, απονέμονται στο νησί, γιατί σύμφωνα με τους συντάκτες: «Γνωστή για το συγκλονιστικό της ηλιοβασίλεμα, το πλούσιο ελληνικό φαγητό και τα ρομαντικά ξενοδοχεία της, η Σαντορίνη είναι σχεδόν «κομμένη και ραμένη» για όσους λένε «I Do- Ναι δέχομαι» (να σε παντρευτώ). (σ.σ. I Do, είναι η τυπική αμερικάνικη απόκριση σε μια πρόταση γάμου). Οι νεόνυμφοι μπορούν να χαλαρώσουν στις κόκκινες και μαύρες παραλίες, ή να επισκεφτούν τα οινοποιεία του νησιού».

 

 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ

 

Στην επόμενη σελίδα, η US News & World Reports παραθέτει μια σύνοψη της ιστορίας του νησιού, προτείνοντας παράλληλα τις καλύτερες δραστηριότητες, επιφυλάσσοντας μάλιστα ξεχωριστή αναφορά για τη Θηρασία: «…κατευθυνθείτε στο νησί της Θηρασίας και ανεβείται την αρχαία σκάλα  που οδηγεί στον ιστορικό οικισμό του Μανωλά. Από εκεί αδράξτε τη συγκλονιστική θέα της καλντέρας, τον υπέροχο γαλαζοπράσινο κόλπο που είναι το κέντρο αυτού του μικρού αρχιπελάγους».  Τονίζει μάλιστα, πως για να απολαύσει κανείς πλήρως τη Σαντορίνη, δεν επαρκεί μια μέρα «όπως υποστηρίζουν μερικοί», χρειάζονται μερικές μέρες ή μια εδομάδα», όπως γράφει.

Στη λίστα που αποτελείται από 20 προορισμούς, συμπεριλαμβάνται εκτός των άλλων, το Μάουι, το Κάουι, οι Μαλδίβες, το Παρίσι, η Βενετία, το Εδιμβούργο, η Μαδρίτη, η Τζαμάικα και άλλα δημοφιλή σημεία του πλανήτη.