Site icon Santonews

Γ. Βρούτσης “Προτεραιότητα στην νησιωτικότητα με κριτήρια ενίσχυσης για τον αθλητισμό των νησιών”

 

Ρεπορτάζ Γεωργία Δίελα

 

 

 

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός, με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό κ. Γιάννης Βρούτσης, συνoδευόμενος από τον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, συναντήθηκε με τα αθλητικά σωματεία στο ξενοδοχείο de Sol το Σάββατο το πρωί (09/03/2024).

Παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου, των δημάρχων της Σαντορίνης και της Φολεγάνδρου, εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων, αθλητών και πολιτών της Σαντορίνης, ο υπουργός παρουσίασε τα σχέδια που προωθεί μετά την ανάθεση των καθηκόντων του από τον Πρωθυπουργό.

Οι βασικές ενέργειες, αφορούσαν στην επιδίωξη για Ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικές αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες, καθώς σήμανε συναγερμός για χώρους άθλησης που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυρασφάλειας.

Την ίδια περίοδο τέθηκαν σε εφαρμογή και τα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την χρήση υψηλής ευκρίνειας καμερών ασφαλείας.

  Όπως ανέφερε ο Υπουργός, μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «ΚΟΎΡΟΣ» που αφορά στην ψηφιοποίηση του αθλητικού χώρου, μέτρο αντίστοιχο του « ΕΡΓΑΝΗ» στον χώρο της εργασίας. Στη συνέχεια, ανέπτυξε τις επτά βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά θα δοθεί αυξημένη κατά 50% η χρηματοδότηση σε νησιωτικά σωματεία συμπεριλαμβάνοντας αυτά του Ιονίου, του Αιγαίου και της Κρήτης.

Έπειτα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα « άθληση για όλους» που αφορά ένα νέο τρόπο αλλά και ευκαιρίες για νέους και οικογένειες που μπορούν να αθληθούν ελεύθερα στο δρόμο ή στο πάρκο της περιοχής (κάτι που φυσικά δεν ισχύει για το νησί μας μιας και έχουμε έλλειψη τέτοιων σημείων).

Τέλος επεσήμανε τον ενδιαφέρον του για τον σχολικό και Πανεπιστημιακό αθλητισμό ένα πρόγραμμα που θα γίνει με την υποστήριξη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και στόχο θα έχει την επέκταση σχολικών διαγωνισμών και πρωταθλημάτων.

Γεωργία Δίελα

  Στην συνέχεια της εκδήλωσης ο υπουργός άκουσε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων. Σε αυτά κυριάρχησε το ζήτημα του κόστους των μεταφορικών των ομάδων ανάμεσα στα νησιά και στους υπόλοιπους προορισμούς των αγώνων αλλά και η ανάγκη δημιουργίας ή και αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στα νησιά μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πόροι που δίνονται στον τομέα του αθλητισμού είναι ελάχιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι και θα πρέπει να αρκεστούμε στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

Μετά την απάντηση του υπουργού για την αναγκαιότητα της αναβάθμισης των αθλητικών χώρων που πρέπει να ξεκινά από την δημοτική αρχή με την στήριξη της περιφέρειας και τέλος με την ενίσχυση του κράτους, ο δήμαρχος Σαντορίνης κ Ζώρζος εξήγγειλε την δημιουργία ενός γηπέδου στίβου μέσα στην νέα του θητεία και μάλιστα μεγάλων διαστάσεων. Στο σημείο αυτό βέβαια ανακύπτει το ερώτημα της χωροθέτησης ενός τέτοιου έργου αλλά και σε πόσο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί.

  Στο τέλος της συνάντησης, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον υπουργό αλλά και στον Πύρρο Δήμα ο οποίος προέτρεψε τους πάντες να δούνε την δυναμική των παιδιών και να αναγνωρίσουν την αξία τους μέσα από την αγάπη τους για τον αθλητισμό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας των αθλητικών σωματείων.

 

Exit mobile version