Γ. ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ: «ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ, ΑΚΑΙΡΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ»

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ;»

 

  Η Santonews, έλαβε μια ολιγόλογη, αλλά εύστοχη παρέμβαση για το θέμα των κυκλοφοριακών κόμβων που κατασκευάζονται στο νησί. Συντάκτης της είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το νησί και τις οδικές ανάγκες του, όχι μόνο με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, αλλά και του αξιωματικού της Αστυνομίας που από τη θέση του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, είχε για χρόνια την –απελπιστικά δύσκολη- ευθύνη να κρατήσει σε λειτουργικό βαθμό την κατάσταση. Πρόκειται για τον απόστρατο Ταξίαρχο της Αστυνομίας κ. Γρηγόρη Μαντούση, τις απόψεις του οποίου για το θέμα, η σελίδα προσυπογράφει. Για τον πρόσθετο μάλιστα λόγο, πως η Santonews γίνεται σχεδόν καθημερινά αποδέκτης, σχετικών διαμαρτυριών και επισημάνσεων από επαγγελματίες οδηγούς του νησιού.

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΤΟΥΣΗ

 

«Με την οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων και ειδικότερα με την κατασκευή εμπορικών κέντρων, αναδείχθηκε η ανάγκη κατασκευής οδικών κόμβων, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Επιπλέον η αύξηση των οχημάτων, άρα και η κυκλοφοριακή κίνηση, οδήγησαν την Δημοτική Αρχή στην κατασκευή κόμβων ( Μεσαριά, Πύργος κλπ). Μια επιλογή αναγκαία, που όμως θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων. Συμφωνώ.
Αυτό όμως, που θεωρώ αδιανόητο είναι η συνεχιζόμενη τακτική, τα δημοτικά έργα να πραγματοποιούνται ένα μέσω τουριστικής περιόδου. Ας δεχθούμε ότι η ασφαλτόστρωση πρέπει να γίνεται αρχές καλοκαιριού, λόγω θερμοκρασίας ( αυτό βέβαια με τα νέα υλικά και τις νέες μεθόδους, δεν ισχύει). Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτό να γίνεται και με τους οδικούς κόμβους;
Χθες το μεσημέρι συνάντησα μια κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Πύργο, που δεν νομίζω ότι προσθέτει στην εικόνα του νησιού.
Όμως στον Πύργο, όσο διάστημα κατασκευάζεται ο κόμβος, βρέθηκε τρόπος από τον κατασκευαστή, τουλάχιστον να μην κλείσει τελείως η κυκλοφορία. Το αντίθετο συμβαίνει εδώ και δυο μέρες στην διασταύρωση Εμπορείου- Αη Γιώργη. Όπου για να κατασκευαστεί ο κόμβος ( μέσα Ιουλίου, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ),έκλεισε τελείως η κυκλοφορία, χωρίς καμιά πληροφορία και καμιά καθοδήγηση προς τους επισκέπτες μας.
Σε ερώτηση δε, για ποιο λόγο το έργο κατασκευάζεται αυτή την εποχή, η απάντηση ήρθε πολύ φυσικά. Τώρα εγκρίθηκε το έργο!
Δηλαδή αν το έργο, που εγκρίθηκε τώρα, πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, τι θα χάναμε;
Και αφού είναι τόσο απαραίτητο να γίνει τώρα, γιατί δεν ελήφθη καμιά μέριμνα, ώστε να μην κλείσει η κυκλοφορία;
Αιδώς!

Με εκτίμηση
Γρηγόρης Μαντούσης».