Γ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΗΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

 

“Πρίν απαντήσω σε κάποιους που βγήκαν από τον συνήθη λήθαργό τους και απέκτησαν προσφάτως το χάρισμα της ομιλίας,είναι χρέος μου προς τις γυναίκες του νησιού και όχι μόνον να αποκαταστήσω αναφανδόν την αλήθεια σχετικά με την αποχώρησή μου από το Νοσοκομείο Θήρας ,για όσους/όσες δεν την γνωρίζουν ακόμη.

 

 

Όταν ξεκίνησα στο νοσοκομείο, στις 17/07/2018 ,η μοναδική απαίτηση που είχα από την διοίκηση ήταν να μην “αγγίξει” τις έγκυες, να μην βάλει ποτέ εμπόδιο στο να δημιουργώ και να λειτουργώ απέναντι στις έγκυες ( και σε κάθε γυναίκα,φυσικά ) .Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν μικρά βήματα προς τα εμπρός και μεγάλα βήματα προς τα πίσω , σε σημείο που να με εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

 

Δεν παραιτήθηκα επειδή δεν μου αρέσει η φάβα Σαντορίνης και οι ντοματοκεφτέδες· παραιτήθηκα επειδή είχα υπογράψει ότι θα παρέχω τις υπηρεσίες μου στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και όχι της Γκόθαμ Σίτι.

 

 

Δεν μίλησα ποτέ δημοσίως για το γεγονός οτι από τη διοίκηση του νοσοκομείου έπεσα θύμα εξαπάτησης : πάνω απο 7.500 ευρώ μού χρωστάνε για δεδουλευμένα και δεν διαμαρτυρήθηκα ( επιχειρηματίας του νησιού προσφέρθηκε να μού κάνει προσωπική δωρεά ύψους 100.000 ευρώ για να παραμείνω και αρνήθηκα · προφανώς λοιπόν δεν είναι τα χρήματα το ζήτημα , είναι η απάδουσα συμπεριφορά προς τους σκληρά εργαζόμενους του νοσοκομείου , που ματώνουν καθημερινά ).

 

 

Όσον αφορά την επικινδυνότητα του μαιευτικού τμήματος λόγω σκανδαλώδους έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων , μετά από πλήθος πρωτοκολλημένων εγγράφων μου ( σχεδόν ΟΛΑ αναπάντητα ), που έβρισκαν όλα τη θέση τους σε φιλόξενο κάλαθο αχρήστων στα γραφεία τους , μετά από αλλεπάλληλες προφορικές οχλήσεις μου , πάντοτε ανερυθρίαστα και με καταφανή εκδήλωση απαρέσκειας με παρέπεμπαν στις ρωμαϊκές καλένδες.Όταν απομακρυνόμουν ήταν σαν να μου αφιέρωναν ένα παλιό τραγουδάκι που έλεγε : “Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ…”. Αυτοί οι δηλητηριώδεις άνθρωποι,αυτοί οι λαθρόβιοι μοίραζαν αφειδώς υποσχέσεις ( δωρεάν είναι εξάλλου ) σχετικά με την κάλυψη των αναγκών του γυναικολογικού – μαιευτικού τμήματος. Ήταν ευκαιρία να τους ακούσει όποιος δεν είχε διαβάσει τα ταξίδια του Γκιούλιβερ.

 

 

Παραιτήθηκα επειδή οι γυναίκες της Σαντορίνης και άλλων νήσων ( έχω ξεγεννήσει γυναίκες από Ανάφη, Ίο, Μήλο, Φολέγανδρο – καθώς και από Αθήνα ) είχαν την ατυχία να τις εκπροσωπεί στο νοσοκομείο ένας εσμός ανεκδιήγητων, εκπληκτικών αντρών που επεδείκνυαν διαρκώς εγκληματική και σκανδαλώδη άγνοια σχετικά με το πως λειτουργεί με ασφάλεια μια μαιευτική κλινική δυτικού τύπου.Καυχώνται και εξαργυρώνουν πολιτικά τον μεγάλο άθλο της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου της Σαντορίνης  (και όχι μόνο στο μαιευτικό κομμάτι : πραγματοποιήθηκαν και γυναικολογικές επεμβάσεις που δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί ).

 

Βέβαια! Με εξαπατημένο γυναικολόγο που δουλεύει ΧΩΡΙΣ ρεπό νυχθημερόν , με 3 μαίες ( ενίοτε μάλιστα και 2 ! ) – ξαδέρφες του Τιραμόλα, που αντί για μισθό παίρνουν αντίδωρο, με εξοντωμένες, αποκαρδιωμένες νοσηλεύτριες που εξαναγκάζονται σε ΑΛΛΟΤΡΙΑ καθήκοντα, με ΕΝΑΝ παιδίατρο ( κάποιες φορές ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ παιδίατρο ), και ΕΝΑΝ αναισθησιολόγο, όλα γίνονται πιο εύκολα…

 

 

Άκουσα κάποιους βιαστικούς αμετροεπείς να λένε ότι έχω “κανονίσει”  ( ; ) να πάρω θέση σε άλλο νοσοκομείο από τον Νοέμβριο. Τους έχουν πληροφορήσει ότι τον Νοέμβριο ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑ θέση στον τόπο καταγωγής μου ;; Αποποιήθηκα θέση σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων , μια ανάσα από το σπίτι μου, για να υπηρετήσω με όλη μου τη δύναμη τις κυοφορούσες και όχι μόνο του νησιού , με την για πολλοστή φορά έκκληση προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για κάλυψη επιτακτικών αναγκών του μαιευτικού τμήματος. Εις μάτην. Τα έλεγα και τα άκουγα μόνος μου. Το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των εγκύων και των νεογνών.

 

 

Διάβασα επίσης, ότι παραιτήθηκα επειδή δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω ( ; ) στις τόσες επικείμενες γέννες του Απριλίου. Κατά τον τελευταίο τουλάχιστον 1,5 χρόνο , το πρόγραμμά μου είναι σχεδόν το ίδιο κάθε μήνα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Προς γνώση δε των ( ελάχιστων ) επικριτών, θυμίζω ότι υπήρξα ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ γυναικολόγος του νοσοκομείου Σαντορίνης επί 3,5 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. Μόνος,εξαπατημένος, σε αδιάκοπη σωματική και ψυχική υπέρβαση ,με ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ εφημερίες ( σωστά διαβάσατε : συνεχόμενες επί 3,5 μήνες ), Τοκετούς, Καισαρικές, Γυναικολογικά  Χειρουργεία, Τακτικά εξωτερικά ιατρεία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, Επείγοντα 24 ώρες/ 24ωρο…

 

 

Κάτι ακόμα. Προφανώς προκαλεί τη γενική θυμηδία το σχόλιο ότι πήρα μαζί μου (! ) τους φακέλους των εγκύων. Από το νησί προσωπικά πήρα για αναμνηστικά σουβενίρ μερικά μαγνητάκια ψυγείου, όχι φακέλους εγκύων. Βέβαια,ακόμη και φάκελοι να μην υπήρχαν, αυτό συμβαίνει σε ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο. Πάρα πολλά περιστατικά εγκύων προσέρχονται στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία και όχι μόνο δεν έχουν φάκελο, αλλά ούτε καν την παραμικρή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Σε όσες λοιπόν έγκυες έχουν προσέλθει σε μένα για γέννα ή για οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κυήσεώς τους,έπρεπε να τις στείλω στην ευχή του Ύψιστου επειδή δεν είχαν φάκελο ή επειδή δεν είχα ιδέα για το ιστορικό τους ;

 

 

Η μητέρα μου πριν χρόνια μου είχε πει : Όταν θα είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις, να θυμάσαι τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησες να προσπαθείς. Και αυτό έκανα. Πολλές φορές. Επί 20 μήνες έβλεπα τη μέρα της μαρμότας. Έχω θυσιάσει την προσωπική μου ζωή και κάθε μέρα άφηνα ένα κομμάτι της υγείας μου στο νοσοκομείο γιατί πάντα έβαζα και βάζω την έγκυο ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

 

Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν μπορώ να παίξω ρώσικη ρουλέτα με τις έγκυες και τα νεογνά. Λιλιπούτειοι διοικητικοί ( με ελάχιστες εξαιρέσεις ,όπως τον έντιμο κύριο Σαλίβερο Παρασκευά και τον κύριο Μαλαματένιο Βασίλειο, που δεν έχω γνωρίσει ) έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη, τοξική κατάσταση για την έγκυο γυναίκα · παραιτήθηκα επειδή δεν μου αρέσουν καθόλου τα θρίλερ με έγκυες και νεογνά .

 

 

 

 

Ουτιδανοί, ανερμάτιστοι, ανίδεοι, πολιτικοί απατεώνες, εξουσιολάγνοι : ιδού η σύνθεση της συντριπτικής πλειονότητας που απάρτιζε και απαρτίζει τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Αν το νοσοκομείο δεν απαλλαγεί από τον θίασο αυτών των κυρίων, αν δεν φύγει ο βρόχος, αν δεν θεραπευτεί από αυτή την ασθένεια, πώς θα ορθοποδήσει ; Παραιτήθηκαν πάνω από 8 ( !) άτομα από τις αρχές του έτους! Δεν κάνει εντύπωση; Προσωπικά δεν τους συγχωρώ οτι μου στέρησαν την αγάπη που απέκτησα για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Εύχομαι ειλικρινά η επισφάλεια του μαιευτικού τμήματος να μην μετατρέψει το όμορφο ταξίδι μιας εγκύου σε εφιάλτη.

 

 

Υ.Γ.1 : Οφείλω να ευχαριστήσω την κυρία Χριστίνα Σιγάλα και τον κύριο Θεόδωρο Λειβαδάρο για την συγκινητική πρωτοβουλία τους, την πρώην Έπαρχο Θήρας , κυρία Λειβαδάρου Θεώνη, για το έντονο και ανυπόκριτο ενδιαφέρον της, καθώς και τους κ.κ. Πράσσο Δημήτριο και Μυτιληναίο Παναγιώτη για την άμεση και ειλικρινή κινητοποίηση τους.

 

Υ.Γ.2 : Διαβάζω σε αρκετά σχόλια ότι πολλές γυναίκες μού χρωστάτε πάρα πολλά. Είναι ψέμα. Δεν μού χρωστάτε τίποτε. Εγώ χρωστάω σε όλες σας. Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό για να περιγράψω τι χρωστάω σε κάθεμιά σας ξεχωριστά. Πρέπει να επινοήσω νέα λέξη για να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη στα πρόσωπά σας. Ευχαριστώ θερμά όλες σας με όλη την ψυχή μου.

 

Γιώργος Χριστοδούλου

Μαιευτήρας – Χειρουργός γυναικολόγος”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *