Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΕΣΠΕΥΔΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ ΒΡΥΣΗΣ

 

 

Αυξάνονται οι άνθρωποι που προσφεύγουν στη φιλανθρωπία για να επιζήσουν

Αυξάνονται οι άνθρωποι που προσφεύγουν στη φιλανθρωπία για να επιζήσουν

Υποτίθεται ότι στις μικρές κοινωνίες των νησιών, τουλάχιστον οι επιτακτικές ανάγκες καθημερινής διαβίωσης των ανθρώπων, καλύπτονται είτε από τη θερμή αλληλεγγύη μεταξύ κατοίκων, συγγενών και φίλων είτε από την παραγωγή βασικών προϊόντων διατροφής. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο, πια. Μετά την αποκάλυψη ότι στη Σαντορίνη 466 οικογένειες σπεύδουν να παραλάβουν τα τρόφιμα που διανέμει η Πολιτεία, στη Σίφνο των περίπου 2.500 κατοίκων (σύμφωνα με την  επίσημη απογραφή), 58 άτομα, προσέφευγαν κάθε μέρα στο συσσίτιο που ετοίμαζαν, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχ. π. Ιωαννίκιος Λαμπρινός και ο ιεροδιάκονος π. Αγαθάγγελος Γιαναράκης.

«Δεν το περίμενα. Ήταν και για μένα κάτι το πρωτόγνωρο. Ξέραμε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είχαν ανάγκη –τους υπολογίζαμε σε 15-20 άτομα-, αλλά αυτό το νούμερο με εξέπληξε. Τελικά φαίνεται ότι η κρίση έφτασε και στα δικά μας τα νησιά», είπε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, που εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους δύο δραστήριους και αφοσιωμένους ιερωμένους. Παρέθεσε μάλιστα κι άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι οικογένειες που έχουν ανάγκη αρωγής, διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, από τις 26 οικογένειες που επωφελούνταν των διανομών τροφίμων που παρέχουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Ε.Ε, φέτος το νούμερο (όσων πληρούν τα αυστηρά κριτήρια) έφτασε στις 48. Παράλληλα ο Δήμος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει για τρίτη συνεχή χρονιά ένα επίδομα 350 ευρώ στους άπορους το νησιού που φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ.  «Είναι κάποιες δράσεις του Δήμους που αναχαιτίζουν λίγο το πρόβλημα», δήλωσε ο Δήμαρχος.

 

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τελικά φαίνεται ότι η κρίση έφτασε και στα δικά μας τα νησιά», είπε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ανδρέας Μπαμπούνης

Τελικά φαίνεται ότι η κρίση έφτασε και στα δικά μας τα νησιά», είπε ο κ. Ανδρέας Μπαμπούνης

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας σε όλους όσοι τις Άγιες Ημέρες των εορτών έστρεψαν εμπράκτως την προσοχή τους στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αρωγή και φροντίδα και υποστήριξαν την πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Βρύσης με την παρασκευή και διανομή φαγητού ή την προσφορά των απαιτούμενων υλικών. Σε καθημερινή βάση από τις 21.12.13 έως και τις 04.01.14 παρασκευάσθηκαν και διανεμήθηκαν 58 μερίδες φαγητού ανακουφίζοντας έτσι συμπολίτες μας τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό και στον ιεροδιάκονο Αγαθάγγελο Γιαναράκη, για την ανάληψη της πρωτοβουλίας  και την έμπρακτη υποστήριξη του εγχειρήματος, αλλά και σε όσους ιερείς βρέθηκαν κοντά σε αυτό.

 

Το παράδειγμα όλων όσων ασχολήθηκαν με τη δράση αυτή και που δεν κατονομάζουμε σεβόμενοι τη δική τους επιθυμία, φωτίζει πραγματικά τις καρδιές μας και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που τόσο χρειάζεται η εποχή μας, αποδεικνύοντας  παράλληλα ότι η μικρή κοινωνία της Σίφνου κρατά ζωντανές τις αξίες που θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει κάθε δυσκολία».