Site icon Santonews

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ DMMO

 

 

“Συνάντηση εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και σωματείων παραγωγικών κλάδων του νησιού πραγματοποιήθηκε χθες(17/10) Οκτωβρίου, με μέλη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα πλαίσια της προσπάθειας για ανάπτυξη Φορέα Διαχείρισης και Προβολής Προορισμού (DMMO) στη Σαντορίνη.

Ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Τσάρτας Πάρις και οι συνεργάτες του εμπειρογνώμονες τουρισμού, δρ. Σαραντάκου Ευθυμία και δρ. Κόντης Αλέξης Πατάπιος, έκαναν αναφορά στις αναγκαίες ενέργειες για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα καθώς και στο ρόλο που μπορεί αυτός να διαδραματίσει στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων επικέντρωσε την προσπάθειά της στην ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και σωματείων ώστε να ενταχθούν λειτουργικά στις διαδικασίες του Φορέα Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προώθηση της προσπάθειας συμπλήρωσης ερωτηματολογίων από τις τοπικές επιχειρήσεις. Τα ερωτηματολόγια στοχεύουν στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη δυναμική, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των επιχειρήσεων ώστε στο επόμενο στάδιο να αναλυθούν αυτές οι πληροφορίες από την ομάδα εμπειρογνωμόνων και να εξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο έως τη 15η Νοεμβρίου 2016 ώστε να δοθεί χρόνος στην ομάδα εμπειρογνωμόνων για την επεξεργασία και αξιοποίηση του υλικού.

Εάν λειτουργείτε επιχείρηση διαμονής (κατάλυμα οποιουδήποτε τύπου), παρακαλούμε συμπληρώστε ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/erwtimatologia/erwthmatologio-katalymatwn/

Στην περίπτωση που λειτουργείτε τουριστική επιχείρηση οποιουδήποτε άλλου τύπου (εκτός καταλύματος), παρακαλούμε συμπληρώστε ηλεκτρονικά το ακόλουθο ερωτηματολόγιο:

http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/erwtimatologia/erwthmatologio-loipwn-touristikwn-epixeirhsewn/

Τα στατιστικά στοιχεία θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την ανάλυση της κατάστασης του τουρισμού στη Σαντορίνη ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και προτάσεις που θα υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων στο μέλλον. Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμπληρωμένων ερωτηματολογίων ώστε το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό και η ανάλυση να δώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα της πραγματικότητας και των διαφορών που υπάρχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα:

http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/dimiourgia-touristikou-paratiritiriou-ke-organismou-provolis-proorismou/

Για τυχόν απορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη μελετητική ομάδα (stobservatory@aegean.gr), ενώ μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας στην ειδική σελίδα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό αλλά και για την ενημέρωση σας για τη πορεία του έργου στο Facebook, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Τουριστικό Παρατηρητήριο & DMMO”.

Save

Exit mobile version