Site icon Santonews

Φάβα τοματοκεφτέδες και χλωρό ικανά να προσελκύσουν χειμερινό τουρισμό;

Τουλάχιστον αυτό προτείνει βραζιλιάνικος ενημερωτικός όμιλος

 

 

 

 

 

Το Revistanews, από τη Βραζιλία, δημιούργησε αφιέρωμα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τους διάλεξε μάλιστα συνδυάζοντας τη γενικότερη εικόνα του με τις γαστρονομικές απολαύσεις. Και μάλλον ως έκπληξη προτείνεται και η Σαντορίνη ως χειμερινός προορισμός για τους Βραζιλιάνους. Γράφει λοιπόν:

 

  “Σαντορίνη, Ελλάδα

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά της Ελλάδας και το χειμώνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη και να απολαύσουν τα εκπληκτικά τοπία πιο ήρεμα. Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα μικρά λευκά και μπλε σπιτάκια της, που έρχονται σε αντίθεση με την τιρκουάζ θάλασσα και το κοιμισμένο ηφαίστειο.

Το νησί έχει πολλά αξιοθέατα για να εξερευνήσετε, όπως το χωριό της Οίας, την παραλία με τη μαύρη άμμο της Περίσσας, τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και το οινοποιείο Santo Wines. Επιπλέον, η Σαντορίνη έχει νόστιμη κουζίνα, βασισμένη σε τοπικά προϊόντα, όπως ντοματίνια, μπιζέλια, τυρί φέτα και λευκό κρασί.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ένα από τα τοπικά πιάτα που κάνει μεγάλη επιτυχία στους τουρίστες στη Σαντορίνη είναι  οι ντοματοκεφτέδες , ή ντοματοκεφτέδες. Φτιάχνονται με ντοματίνια, τα οποία καλλιεργούνται στο νησί και έχουν γλυκιά, έντονη γεύση. Οι ντομάτες ανακατεύονται με το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια τηγανίζονται σε καυτό ελαιόλαδο. Τα ζυμαρικά είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά και μπορούν να σερβιριστούν με γιαούρτι ή τυρί φέτα.

Ένα άλλο τυπικό πιάτο της Σαντορίνης είναι  η φάβα , ένας πουρές κίτρινου μπιζελιού που σερβίρεται με κρεμμύδι, μυρωδικά, κάπαρη και ελαιόλαδο. Η φάβα είναι ένας κόκκος που αναπτύσσεται στο νησί για πάνω από 3.500 χρόνια και έχει κρεμώδη υφή και λεπτή γεύση. Η φάβα μπορεί να καταναλωθεί ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.

Αν σας αρέσει το τυρί, δοκιμάστε οπωσδήποτε  το χλωροτύρι , ένα φρέσκο ​​τυρί με κατσικίσιο γάλα και με ελαφρώς ξινή γεύση. Το χλωροτύρι παράγεται σε μικρές ποσότητες και το συναντάμε μόνο στη Σαντορίνη. Μπορείτε να το φάτε σκέτο, με ψωμί ή με σαλάτα.

Τέλος, ένα τυπικό γλυκό της Σαντορίνης είναι  ο μπακλαβάς , μια σφολιάτα γεμάτη με ξηρούς καρπούς, μέλι και βανίλια. Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο διάσημα επιδόρπια στην Ελλάδα, και έχει τις ρίζες του στην αρχαία Περσία. Το κέικ κόβεται σε μικρά κομμάτια και σερβίρεται κρύο ή χλιαρό.

Ελπίζω να βουτήξετε το στόμα σας με αυτές τις Σαντορινιώτικες γαστρονομικές απολαύσεις. Καλό ταξίδι και καλή όρεξη!”

 

 

Η λίστα

 

  1. Viena, Áustria

Palácio Belvedere ao pôr do sol em Viena, Áustria – Foto por: Tommy Andone

 

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel, delicioso schnitzel – Foto por: PeteerS

 

  1. Tromsø, Noruega

 

Casas residenciais cobertas de uma neve profunda no subúrbio de Tromso, norte da Noruega – Foto por: Pawopa3336

 

Fårikål

Fårikål (ensopado norueguês de cordeiro e repolho) – Foto por: Motghnit

 

  1. Bruges, Bélgica

 

Vista panorâmica do canal de água em Bruges – Foto por: Martin M303

 

DICA GASTRONÔMICA EM BRUGES

Moules Frites

Mexilhões e batatas fritas “Moules Frites” – Foto por: Bhofack2

 

  1. Budapeste, Hungria

 

Grande mercado em Budapeste – Foto por: Ross Helen

 

DICA GASTRONÔMICA EM BUDAPESTE

Lángos

Lángos, uma comida de rua simples e deliciosa, frita, coberta com queijo, ketchup e alho – Foto por: Peteer S.

 

  1. Santorini, Grécia

Santorini é uma das ilhas mais famosas da Grécia, e no inverno é uma ótima opção para quem quer fugir das multidões e aproveitar as paisagens deslumbrantes com mais tranquilidade. Santorini é conhecida pelas suas casinhas brancas e azuis, que contrastam com o mar azul-turquesa e o vulcão adormecido.

Vista panorâmica das casas tradicionais em Santorini, na Grécia – Foto por Biletskiy

 

Sobremesa Baklava – Foto por: Fabrika Photo

 

Exit mobile version