ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ECOFIN

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

«Εν αρχή, ην τα ορεκτικά» Εγώ το ξέρω «Εν αρχή, ην ο λόγος» η μπας και κάνω λάθος?

Φίλες και Φίλοι, τα μάθατε?

Φάβα Σαντορίνης στο μενού των Υπουργών Οικονομικών χθες στην Αθήνα.

Εν αρχή, ην τα ορεκτικά: μελιτζανοσαλάτα, φάβα Σαντορίνης, τυρόπιτα στριφτή με φέτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί. Η σαλάτα φυσικά χωριάτικη και το κυρίως πιάτο σφυρίδα λεμονάτη, με μάραθο, πατάτες και σπαράγγια. Για επιδόρπιο, σερβιρίστηκε παγωτό καϊμάκι με φράουλες. Και φυσικά, εκτός από τα κρασιά που υπήρχαν στο μενού, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε φροντίσει στα τραπέζια να υπάρχει και τσίπουρο. Ένα μπουκαλάκι για κάθε υπουργό, με απώτερο σκοπό βεβαίως!

Είδατε τα αρχοντογούρουνα πως καλοπερνάνε? Και μετά μου λες εμένα…? Εδώ πάει το: (Εδώ ο κόσμος χάνεται και μπιπ…, μπιπ…, μπιπ…, άντε μην το πω).

Εδώ ο κοσμάκης χάνεται και αυτοί κοιτάζουν πως θα γεμίσουν τις κοιλάρες τους. Ούτε λίγα δεν καταβροχθίσανε οι πεινάλες. Είπαμε να φάνε, αλλά αυτοί φάγανε όσα δεν θα έτρωγε ένας ολόκληρος λόχος. Αλίμονο στους συνανθρώπους μας, που από την μια στιγμή στην άλλη αναγκάσθηκαν να πηγαίνουν σε ουρές στα διάφορα συσσίτια μπας και φάνε καμιά φασολάδα και πάρουν κανένα καρβέλι άρτο τον επιούσιο. Αλλά και τρις αλίμονο σε αυτούς τους φουκαράδες που ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων μπας και βρουν κανένα ξεροκόμματο.

Εγώ λοιπόν θέτω σε αυτούς τους δήθεν κυρίους γραβατάκηδες, που τους καλοταΐσαμε κιόλας (μα έτσι λέει το πρωτόκολλο), ένα πολύ καυτό ερώτημα: Αυτούς τους συνανθρώπους μας, ποιος τους έφερε σε αυτή την κατάντια? και τους προκαλώ να μου απαντήσουν. Αλλά με τόσα που καταβροχθίσανε και τα αυτιά τους βούλωσαν, αλλά και τα στόματά τους. Έτσι θα απαντήσω εγώ ο ίδιος στο ερώτημά μου: Είναι όλοι αυτοί οι υπαίτιοι της καταστροφής που μας προκάλεσαν. Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στους ξένους, τα πρωτοπαλίκαρα και οι πρωτομάστορες είναι οι δικοί μας εθνοσωτήρες μας, πρώην και νυν κυβερνώντες μας.

Καλά ρε παιδιά όλα τ άλλα, αλλά και την φάβα μας? Τώρα θα μου πείτε, μα είναι διαφήμιση ρε φίλε αυτού του πολύτιμου και μοναδικού προϊόντος μας. Αμ δεν, αν περιμένεις αυτοί όλοι να μας διαφημίσουν? Σωθήκαμε για τα καλά. Μας την μαγάρισαν την φάβα μας…! Ξέρετε κατ’ εμέ τι θα ήταν αυτό που θα τους προκαλούσε το μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να προβούν ίσως σε κάποια διαφήμιση? Το ίδιο το μεδούλι του Ελληνικού λαού. Γιατί το αίμα, μας το έχουν ήδη ρουφήξει οι βρικόλακες.

Δεν ξέρω αν και το κρασί ήταν και Σαντορινιό. Αμ το επιδόρπιο? Άκουσον, άκουσον, (παγωτό καϊμάκι με φράουλες). Τα τρία σε ένα δηλαδή, (και παγωτό και καϊμάκι και φράουλες). Να γλύφει ο υπουργός το γίγας παγωτό και να μουγκρίζει (τι σου κάνω μάνα μου…!!!)

Ένα μπουκαλάκι (άκου μπουκαλάκι, να μας περάσουν και για τσιφούτηδες) τσίπουρο για κάθε υπουργό, με απώτερο σκοπό βεβαίως!

Εγώ πάντως, (τον απώτερο σκοπό βεβαίως!) δεν τον καταλαβαίνω. Α, συγνώμη θα υπονοούν την διαφήμιση όπως την φάβα που προανέφερα. Μόνο που θα έπρεπε τον απώτερο σκοπό να τον αποκαλούν: βεβαίως! βεβαίως! βεβαίως!

Ωστόσο, ας μην πτοούμαστε. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Το πότε? Άγνωστο.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Λουκάς Χ. Καφούρος

Ημεροβίγλι Σαντορίνη

—————————–