Φ.ΦΟΡΤΩΜΑΣ:ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν.Δ

 

 

 

 

 

Για τις άκρως θετικές εξελίξεις που αφορούν την επίλυση το μισθολογικού προβλήματος του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου Θήρας και συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας του νησιού, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

 

Η τοποθέτηση του Βουλευτή έγινε κατά τη συζήτηση της ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο επικυρώθηκαν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία.

 

 

 

Όπως τόνισε ο κ. Φόρτωμας, το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των γιατρών του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Συγκεκριμένα, οι αποδοχές του ιατρικού προσωπικού το οποίο προσελήφθη για την κάλυψη αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας εξομοιώνονται με τις αποδοχές των ιατρών ΕΣΥ λόγω των αυξημένων εξόδων διαβίωσης στη Σαντορίνη.

 

 

 

Ο κ. Φόρτωμας επεσήμανε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι μειωμένες αποδοχές των γιατρών του Νοσοκομείου Θήρας, αποτελούσαν ισχυρό αντικίνητρο για τους νέους γιατρούς, οι οποίοι απέφευγαν να επιλέξουν την Σαντορίνη και η έντονη υποστελέχωση είχε ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του Νοσοκομείου αδυνατώντας να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες, ειδικά κατά τις θερινές περιόδους, όταν ο πληθυσμός της Σαντορίνης αυξάνονταν θεματικά λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *