ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΠΠΟΣ

«Διήμερη συνάντηση εργασίας επιστημονική ομάδας στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ»

 

 

“Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης φιλοξένησε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιστημονική ομάδα κορυφαίων επιστημόνων με επικεφαλής τον Dr. Bernd Gawlik.

Το Κέντρο Υπηρεσιών Επιστημών και Γνώσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Joint Research Center, διεξάγει εργασίες πάνω στην αλληλεπίδραση επιστήμης και πολιτικών σε σχέση με το  Nexus -τη διασύνδεση του νερού-ενέργειας-τροφής-οικοσυστήματος (Water-Energy-Food-Ecosystem WEFE Nexus) με ειδική έμφαση στη Μεσόγειο.

Η διεθνής ομάδα αποτελείται από κορυφαίους εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιορδανία, Πολωνία, Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία και διεξήγαγε τη συνάντηση εργασίας της στη Σαντορίνη προκειμένου να διαμορφώσει το περιεχόμενο ενός Άτλαντα με θέμα το WEFE Nexus (WEFE Nexus Atlas for the Mediterranean). Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε αυτό το έργο μέσω της κ. Χρυσής Λασπίδου, Καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο τέλος των εργασιών της ομάδας, ο πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αλαφούζος Βασίλειος συναντήθηκε με τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και την κ. Λασπίδου και μετά από μία θερμή συζήτηση συμφωνήθηκε ότι ο Οργανισμός εκπροσωπώντας τον δήμο Θήρας θα παραμείνει σε στενή συνεργασία και με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με το Κέντρο Υπηρεσιών Επιστημών και Γνώσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την ανάπτυξη καλών πολιτικών και πρακτικών που μπορούν να ωφελήσουν στο Δήμο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *