Site icon Santonews

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΙΚΙΝΟΥ”

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

   ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

“Με χαρά, τιμή και συγκίνηση θέλω να σας ενημερώσω πως ένα όνειρο ζωής κάτι που φαινόταν έως σήμερα ακατόρθωτο,αδύνατο ίσως ο μεγαλύτερος στόχος για το νησί μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τώρα πια θα γίνει πράξη.
Με πολύ κόπο, αθόρυβη δουλειά και πολλά ταξίδια, όλο το έτος, είχαμε καταφέρει όπως ήδη γνωρίζεται να βρούμε χρήματα για τη διεξαγωγή των 5 μελετών που αφορούν την Επισκοπή (50.000 €).
Σας γνωρίζουμε λοιπόν πως οι μελέτες ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και το επόμενο βήμα ήταν να περάσουν από έγκριση του αρχαιολογικού συμβουλίου (Κ.Α.Σ).
Μετά την έγκριση του αρχαιολογικού συμβουλίου, είμαστε σε θέση πια να σας ανακοινώσουμε πως το έργο εγκρίθηκε και από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κοστολογείται περίπου 750.000 €.
Είναι ένα έργο υψίστης αρχαιολογικής, ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας όχι μόνο για τη Σίκινό μας αλλά για τις Κυκλάδες και τη πατρίδα μας γενικότερα.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους βοήθησαν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και ιδιαίτερα την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος, τον κο Καρρά και τον κο Μαρτίνο που μας βοήθησαν για τη χρηματοδότηση των μελετών, τον Διευθυντή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κο Αθανασούλη και όλους τους αρχαιολόγους μηχανικούς που εργάστηκαν για τις μελέτες.
Πολλές ευχαριστίες στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κο Δωρόθεο για την υποστήριξη του, καθώς επίσης στον Βουλευτή Κυκλάδων και πρώην Υπουργό Ι. Βρούτση και στην Έπαρχο μας Θ.Λειβαδάρου.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον αγαπητό Περιφερειάρχη μας κο Γ. Χατζημάρκο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Γ. Λεονταρίτη”.

Exit mobile version