ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ WTM ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ WTM ΛΟΝΔΙΝΟΥ

 

YEARofGASTRONOMY«Σαντορίνη – Έτος Γαστρονομίας»

στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο

 

 

«Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας να αφιερώσει το 2013 στην ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες της Σαντορίνης και να αναδείξει τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα της θηραϊκής γης,  παρουσιάζεται από σήμερα στο Λονδίνο, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market.

Mε τον τίτλο “Santorini  – YearofGastronomy” και το νέο λογότυπο “GastronomyinSantorini – A UniqueExperience”, ο Δήμος Θήρας,προβάλλεται με προνομιακή συμμετοχή και στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, εκτός από την καθιερωμένη συμμετοχή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η παρουσίαση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων, τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που επιδιώκεται.

Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ σήμερα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:30.

Στους εκπροσώπους του διεθνούς τύπου θα προσφερθεί αναμνηστικό δώρο που περιέχει προϊόντα της Σαντορίνης. Θα ακολουθήσει, γευσιγνωσία κρασιών και εδεσμάτων Σαντορίνης, η οποία θα γίνεται κάθε μεσημέρι στο ελληνικό περίπτερο με διαφορετικό μενού.

Ο Δήμος Θήρας εκπροσωπείται στην έκθεση WTM από τον κ. Λουκά Μπελλώνια και την κα Μαρία Αργυρού, ενώ η συμμετοχή “Santorini – YearofGastronomy”  υποστηρίζεται εθελοντικά από μέλη της οργανωτικής ομάδας της πρωτοβουλίας«2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη», που μετέβησαν στο Λονδίνο με δική τους δαπάνη.

Η προετοιμασία της συμμετοχής επετεύχθη με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την άριστη συνεργασία με τα στελέχη των ανωτέρω υπηρεσιών.

Πολύτιμη είναι η συμβολή των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης και των οινοποιητικών επιχειρήσεων της Σαντορίνης, καθώς και η ευγενική χορηγία της εταιρείας «ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ