Site icon Santonews

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου  

Στις 11 και 12 Νοεμβρίου

 

 

  «Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, με αποφασιστικότητα, τόλμη και όραμα σχεδιάζουμε το μέλλον μας»

 

Σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για τη νησιωτική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιείται το διήμερο Παρασκευή 11 και Σάββατο 12  Νοεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκανήσου & Κυκλάδων), με τίτλο «Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, με αποφασιστικότητα, τόλμη και όραμα σχεδιάζουμε το μέλλον μας».

Μετά από την αδυναμία πραγματοποίησης των Τακτικών Συνεδρίων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, φέτος διεξάγεται στην Αθήνα, για ευνόητους συγκοινωνιακούς λόγους, και την ανάγκη, να συμμετάσχουν διά ζώσης, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 34 ΟΤΑ του Νοτίου Αιγαίου.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, εκτός από τα 125 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι επικεφαλής  όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων της Χώρος, η ηγεσία της ΚΕΔΕ, οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,  Πρόεδροι Νησιωτικών ΠΕΔ , καθώς και οι εκπρόσωποι αρκετών Φορέων και Οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του  Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 17:00, με την εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, θα γίνει και η παρουσίαση της μελέτης ΕΕΤΑΑ, για τα κριτήρια κατανομής ΚΑΠ, στους Νησιωτικούς Δήμους, μετά και την σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, με την επιστολή που απέστειλε σε όλους τους Προέδρους των Νησιωτικών ΠΕΔ, ζητώντας την αύξηση τους προς τους νησιωτικούς Δήμους.

Να σημειωθεί, ότι το πρωί της Παρασκευής, θα διεξαχθούν παράλληλες συνεδρίες των 12 Θεματικών Επιτροπών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου σε στρογγυλά τραπέζια, όπου θα συζητηθούν εκτενώς και θα κατατεθούν, προτάσεις, για όλα τα επίμαχα θέματα, που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, για τη νησιωτική αυτοδιοίκηση, διοργανώνουμε, ίσως το μοναδικό Συνέδριο της Δημοτικής μας Θητείας. Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικά, για το μέλλον των νησιωτικών Δήμων, και θα παλέψουμε από κοινού, για την αποδοχή των προτάσεων μας από το κεντρικό κράτος. Στόχος του Συνεδρίου μας, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, στα νησιά, με την επίλυση των προβλημάτων τους, αλλά και ο σχεδιασμός ενός καλύτερου μέλλοντος, για τους ίδιους και τα παιδιά τους».

 

Exit mobile version