Site icon Santonews

ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΠΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ;

 

 

  Η Santonews, δημοσιεύει με ικανοποίηση, τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης, όπως καταγράφονται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Υπάρχει όμως κάτι που δεν αναφέρεται: Πόσα εισέπραξε ο Δήμος, από την πώληση των ανακυκλώσιμων;.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης τα ετήσια αποτελέσματα του προγράμματος Ανακύκλωσης του Δήμου Θήρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το έτος 2015 συλλέχθηκαν 2.675 τόνοι υλικών, εκ των οποίων το 75% περίπου ήταν καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά. Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια ποσότητα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη Σαντορίνη, από το 2010 που έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος στο νησί μας. Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος 2014, ανήλθε στο 235%.

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση κατοίκων και επιχειρηματιών αλλά και οι δράσεις για περισσότερη ανακύκλωση είναι μερικές από τις ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Σε τρία Δημοτικά Σχολεία του νησιού έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακάλυψε και εσύ πως ανακυκλώνεις σωστά στο μπλε κάδο» και επίσης πολλοί μικροί μαθητές έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Ανακύκλωσης Θήρας, έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά βίντεο και έχουν δει από κοντά την διαδικασία διαχωρισμού των υλικών. Στο προσεχές διάστημα είναι προγραμματισμένη και η τοποθέτηση νέων κάδων ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία του νησιού ούτως ώστε ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι να έχουν κοντινότερη πρόσβαση στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Θήρας θέλει να ευχαριστήσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που μετέχουν και στηρίζουν ενεργά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας.

Exit mobile version