ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟΜΕΝΕΙ

 

Το πρώτο "πράσινο" σχολείο των Κυκλάδων, μετά από πολλές περιπέτειες θα παραδοθεί.

Το πρώτο “πράσινο” σχολείο των Κυκλάδων, μετά από πολλές περιπέτειες θα παραδοθεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα για τη Σαντορίνη”, είπε ο κ. Λεονταρίτης.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Γυμνάσιο Μεσαριάς και το κτίριο θα είναι σε θέση να υποδεχτεί μαθητές από τη νέα χρονιά. Όπως δήλωσε στον Top Melody 104.9 FM o χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, το κτίριο είναι έτοιμο, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και η σύνδεση με τη ΔΕΗ. “Ήταν μια από τις προτεραιότητες που είαμε θέσει. μπορώ να πω η πρώτη μας προτεραιότητα για τη Σαντορίνη και κάναμε ότι ήταν απαραίτητο για να ολκληρωθεί το έργο”, είπε ο κ. Λεονταρίτης. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Επάρχψου Θήρας κ. Θεώνης Λειβαδάρου που εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του σχολείου. “Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για το νησί και είμαι χαριούμενη που καταφέραμε να παραδοθεί”, είπε, εξαίροντας πάντως και την προσπάθεια, όσων είχαν εργαστεί για την ολοκλήρωση του Γυμνασίου που πέρασε από τα “Σαράντα κύματα”.
Τώρα απομένει να αναλάβει ο Δήμος κάποιες διευθετήσεις καθώς θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης. Σημειώνεται πάντως πως υπήρξε και θέμα με τον υποσταθμό της ΔΕΗ που έχει εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου. “Ενημερώθηκα”, δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης “και απευθύνθηκα στους υπευθύνους της ΔΕΗ. Με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κάποια επίδραση.”.
Ένα ακόμα ζήτημα, που ωστόσο δεν αφορά την Περιφέρεια ή το Δήμο, έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του αναδόχου, προς τοπικούς υπεργολάβους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Santonews, οι οφειλές του ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ και με την εξόφληση όλων των λογαριασμών -το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ- οι τοπικοί υπεργολάβοι περιμένουν την εξόφλησή τους. Υπενθυμίζεται πως προ καιρού είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ανεγειρόμενο κτίριο, ζητώντας τα ποσά που τους οφείλονταν.