Site icon Santonews

“Εσύ-εσύ, με το καναρινί”

Παλιά (όχι τόσο)φωτογραφία αρχείου.

Εντάξει. Κλεμμένο το σύνθημα. Απλά ο συγκάτοικος μου στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος, ήταν συμμαθητής με τον Αντώνη Σταμάτη, παλιό παίχτη του Ολυμπιακού. Έπαιξε ο Αντώνης στο Αλεξάνδρειο (Παλαί ντε Σπορ) και ο Χρήστος πήγε να τον δει. Το γήπεδο, γεμάτο Αρειανούς. Ο Αλεξιάδης (αυτό είναι το επώνυμό του) μόνος σε μια απομονωμένη κερκίδα (για το φόβο, επεισοδίων).  Φοράει πορτοκαλί αντιανεμικό. Ο Άρης φουριόζος, ισοπεδώνει τον αντίπαλο (Γκάλης, ήταν αυτός!) και οι αρειανοί το διασκεδάζουν. Ο Χρήστος, όμως έχει πάει να δει το συμμαθητή του. Μόνος κι έρημος. Τον παίρνουν χαμπάρι, οι άλλοι (σιγά που χρειαζόταν και καμιά παρατηρητικότητα, μόνος του ήταν) και τον αρχίζουν στο δούλεμα. “Εσύ, Εσύ, με το πορτοκαλί”. Εντάξει πλάκα του έκαναν, δεν είχε άλλα δυσάρεστα.

Όπως και αυτός με το καναρινί κτίριο στον Αθηνιό και το “Yellow Down”, όπως πληροφορούν τη σελίδα, κάτι ανάγωγοι. Κάποιοι άλλοι όμως, (αδιόρθωτα καθάρματα και αναμφίβολα διεστραμμένοι) θέτουν ερωτήματα, που η δύσμοιρη Santonews, αδυνατεί να απαντήσει. Δηλαδή. Ποιος νοικιάζει το καναρινί κτίριο και ποιος το κατάμαυρο σε αποχρώσεις νεκροφόρας, παραδίπλα;.  Αιδήμων σιωπή. “Δεν νογάω”. Διαστροφικό ρεβέρς. ” Για δε μπας και είναι κανείς από τούτους που κουνάνε το δάχτυλο για υπερτουρισμούς και φέρουσες αποτέτοιες;”.

Η σελίδα, παραιτείται. Όποιος ξέρει, ας πει. Όχι κρυψίνοιες και δαύτα τέλος. Ώπα και με μέτρο η κανέλα στο ρυζόγαλο (κι ας έλεγε άλλα ο Αθηνόδωρος Προύσαλης). Άλλο η ρομαντική οικολογία, και άλλο το πίπτον νοίκι. Και κανένα σπασμένο κεφάλι, είναι απλά  στατιστικό γεγονός.

 

 

 

 

 

Exit mobile version